Пандемията от COVID-19 е повлияла неблагоприятно върху равновесието между професионалния

...
Пандемията от COVID-19 е повлияла неблагоприятно върху равновесието между професионалния
Коментари Харесай

COVID-мерките са повлияли неблагоприятно на психичното здраве на 44% от българките

Пандемията от COVID-19 е повлияла неподходящо върху равновесието сред професионалния и персоналния живот на огромна част от дамите в Европейския съюз - 44%, сочи особено изследване на Европейския парламент измежду дамите в Европейски Съюз за оценка на въздействието на пандемията върху разнообразни аспекти от техния живот, представено от Investor.bg.

Този дял е по-голям в България (50% от интервюираните), както и в Кипър (68%), Гърция (59%), Малта (58%), Люксембург (56%), Италия (52%), Португалия (52%) и Унгария (51%).

44% от дамите в Европейски Съюз е по-вероятно да се усещат обезпокоени от неналичието на контакт с другари и семейство (56% в България), 37% да бъдат разтревожени и обезпокоени (41% в България) и като цяло 33% са загрижени за бъдещето си (55% от дамите в България).

Много от дамите споделят мнението, че ограниченията, подхванати за прекъсване на разпространяването на пандемията, са оказали доста влияние върху личното им психологично здраве. За 28% от дамите в Европейски Съюз ограниченията, свързани със затварянето на работните места и офисите, са имали съществено влияние върху психологичното здраве, като дамите в България се усещат най-засегнати (44%).

Някои категории са наранени в по-голяма степен от други според от типа на мярката: към половината от дамите с деца на възраст под 15 години декларират, че затварянето на учебните заведения и детските заведения са се отразили съществено на психологичното им здраве.

„ Жените са най-тежко наранени от пандемията от COVID-19. Те са потърпевши душевен и финансово. Това би трябвало да спре. Европейският парламент работи, с цел да промени това “, разяснява изследването ръководителят на Европарламента Роберта Мецола.

Експресното изследване на Евробарометър е извършено от IPSOS сред 25 януари и 3 февруари 2022 година във всички 27 страни членки на Европейски Съюз и обгръща общо 26 741 изявленията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР