Пандемията от Covid-19 днес продължава заради неваксинираните, заяви днес еврокомисарят

...
Пандемията от Covid-19 днес продължава заради неваксинираните, заяви днес еврокомисарят
Коментари Харесай

ЕК: Пандемията продължава заради неваксинираните

Пандемията от Covid-19 през днешния ден продължава поради неимунизираните, съобщи през днешния ден еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис пред Европейския парламент.

Тя дефинира въвеждането на документите за ковид и мащаба на имунизацията против новото заболяване в Европейски Съюз като триумф. Еврокомисарят добави, че тази седмица Европейска комисия ще предложи промени в разпоредбите за документите и за слагането на спомагателни дози ваксини на ваксинираните.

Кириакидис уточни, че растежът в броя на заболелите в последните седмици е обезпокоителен. По нейните думи имунизациите остават най-ефикасното средство за битка с пандемията. Ваксините не са задоволителни, по тази причина работим за обезпечаването на общодостъпни медикаменти, добави еврокомисарят.

В мненията на парламентарните групи от Европейската национална партия поддържаха визията, че виновността за пандемията е на неимунизираните. От тази политическа мощ дефинираха документите като триумф.

Социалистите и демократите обявиха, че имунизациите дават резултат, само че настояха страните от Европейски Съюз да съгласуват противоепидемичните ограничения. От групата " Обнови Европа " регистрираха, че обособените страни вкарват разнообразни ограничения и настояха за повишение на публичното доверие в ограниченията, както и за битка с дезинформацията за пандемията.

Зелените също желаеха координиран европейски метод с добре премислени ограничения. Те се причислиха към апела за противопоставяне на дезинформацията, само че настояха имунизирането да остане непринудено решение. Групата " Идентичност и народна власт " настоя за обезпечаване на хапчета срещу коронавирус и за развиване на нови лекувания на заболяването.

Според Европейските консерватори и реформатори имунизациите не са постигнали задачата да обезпечат дълготраен имунитет. По техните думи документите за коронавирус са неуспех, тъй като не са лимитирали пандемията и основават дискриминация. От тази група се причислиха към апела имунизирането да остане непринудено.

Левите показаха, че Европейски Съюз е постигнал триумф с общата поръчка на ваксини и с въвеждането на документите. Те също поддържаха доброволното имунизиране, само че разясниха, че през днешния ден Европейски Съюз отново е там, където беше преди година във връзка с пандемията. Според тях, даже всички да са имунизирани, пандемията няма да бъде спряна, до момента в който не съществува общодостъпно лекуване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР