Панаирът на книгата е любимото книжно събитие на софиянци, което

...
Панаирът на книгата е любимото книжно събитие на софиянци, което
Коментари Харесай

Започна пролетният Панаир на книгата


Панаирът на книгата е обичаното книжно събитие на софиянци, което събира на едно място най-новите заглавия, както и известни бестселъри и нишови издания.

За първи път тази пролет той няма да се състои в обичайния си " дом " НДК, а в пространството пред него. Причината е българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, само че пък ни се коства, че цветните алеи към постройката са доста по-подходящо място за книгите.

Тази година близо 100 български издателства показват книгите си в парка сред булевардите Фритьоф Нансен и Патриарх Евтимий, а шатрите им ще останат там до 19 ч. на 3 юни, неделя. Освен невероятното многообразие от издания, паралелната стратегия на панаира включва министър председатели, четения и срещи с създатели. Ето някои от новите заглавия, които привлякоха вниманието ни.

 Снимка 359138

" Някой като теб "

Шавиер Бош

изд. Колибри

Паулин и Жан-Пиер прекарват дружно единствено четири дни. Но тези четири дни са напълно единство на тела и души, облъхнато от пеперуден полет и " узаконено " с вино от Анжу. В топлите прегръдки на Париж... Каталонският публицист ще показа книгата си на 30 май в книжовен клуб " Перото " в НДК.

 Снимка 359140

" Гоблин "

Джош Малерман

изд. Deja Books

Добре пристигнали в градчето Гоблин, щата Мичиган. Тук мъртъвците ги погребват прави и съвсем в никакъв случай не стопира да вали. Слънцето залязва цяла минута по-рано, в сравнение с във всички прилежащи градове, тъй като Харди Карол изгубил залог и се съгласил да заплати с дневна светлина. Северните гори са приютили Великите сови - и се приказва, че ги пази магьосница, която може да ти раздуе сърцето с шепот и то да се пръсне в гърдите ти. Никой не ловува там. Ала най-важното - всичко може да случи в град, който в никакъв случай не стопира да плаче.

 Снимка 359141

" Майките "

Брит Бенет

изд. Хермес

Надя e 17-годишна хубавица, която скърби поради скорошното самоубийство на майка си. За да не помни тъгата си, тя стартира да излиза със сина на локалния свещеник. Люк е на 21 години, някогашна футболна звезда, който след тежка контузия стартира работа като сервитьор. Те са млади и връзката им не е сериозна, само че последвалата бременност и нейното преустановяване имат последици, които ще надвишават годините им.

 Снимка 359139

" Добри мъже "

Артуро Перес Реверте

изд. Еднорог

Действието се развива в навечерието на Френската гражданска война. Конфликтът сред остарялото и новото е показан в описа за пътешествието на двама членове на Испанската кралска академия, " двама положителни мъже ", както гласи цитатът от достоверен спомен на академията от епохата - изпратени от Мадрид в Париж с предписание да закупят за потребностите на библиотеката фамозната енциклопедия на Дидро и Д " Аламбер, преди малко появила се на пазара и към този момент неразрешена в Испания и гледана с неприятно око от Инквизицията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР