Панагюрище. Заветите на Оборище приобщиха българския народ към голямото европейско

...
Панагюрище. Заветите на Оборище приобщиха българския народ към голямото европейско
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Заветите на Оборище приобщиха българския народ към голямото европейско семейство

Панагюрище. Заветите на Оборище приобщиха българския народ към огромното европейско семейство. Длъжни сме да съхраним духа на единодушието, на държавността, на градивната социална сила, да се осланяме постоянно първо на съвестта си и дружно да решаваме общонародните работи. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на събора поклонение на историческата околност Оборище във връзка 143-годишнината от Априлското въстание, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Като ръководител на Народното събрание изпитвам изключително неспокойствие да съм през днешния ден тук, тъй като на това място преди 143 години е свикано първото българско национално заседание, означи Цвета Караянчева. Тук са положени основите на парламентарната народна власт, тук нашите духовни първенци одобряват, че отсега нататък съдбините национални ще бъдат решавани с вишегласие, уточни тя. Тия неустрашими първостроители на българската държавност пишат една от най-славните страници в историята ни, съобщи ръководителят на Народното събрание.
От Оборище българските апостоли си потеглят с ясното схващане, че ги чака крах, уточни Цвета Караянчева. Тук те начертават пътя на Освобождението през въоръжено въстание, тук те ни дават образец да се осланяме постоянно първо на съвестта си и дружно да решаваме общонародните работи, съобщи тя.
Поднесени бяха венци и цветя пред паметника в местността „ Оборище “. Отслужен беше и церемониален молебен – водосвет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР