Пампорово ще бъде домакин на най-голямото “байк събитие в страната

...
Пампорово ще бъде домакин на най-голямото “байк събитие в страната
Коментари Харесай

Пампорово ще бъде домакин на най-голямото “байк” събитие в страната

Пампорово ще бъде хазаин на най-голямото “байк ” събитие в страната за годината, което ще се организира от 28 до 30 юли в планинския курорт.

По традиция и тази година част от програмата на събитието са огромно интернационално съревнование по втурване включено в календара на Международния Колоездачен Съюз, носещо точки за международната класация, кръг от Българските даунхил серии и кръг от детския шампионат.

До момента поръчка за присъединяване в надпреварите са дали близо 150 състезатели от общо три континента и 10 народи. Сред записаните са някои от най-хубавите родни състезатели, както и представители на Гърция, Турция, Република Северна Македония, Румъния, Англия, Нова Зеландия, Франция, Италия и Шотландия, като регистрацията за присъединяване към момента е отворена и най-вероятно броят на участниците да се усили.

Освен спортната част на събитието, по време на “Пампорово Байк Фест ”, ще има още забавни съпътстващи събития, свободни за достъп от всички посетители на курорта, които желаят да се включат.

В петък вечер ще има боулинг шампионат, а в събота от 20:00 часа в зала “Родопи ” на “Пампорово Конгресен Център ” хотел Перелик, ще се състои тематична “Ред Бул Кино вечер ” със специфична селекция от някои от най-хубавите филми за планинско колоездене през годините.

През целия интервал на събитието на плац Студенец в непосредствена непосредственост до финалната зона на спортните трасета, ще бъде построена сцена и ще бъде обособена специфична “експо зона ”.

На място ще бъдат показани разнообразни колоездачни марки и спортни артикули - колела, консумативи, облекла, профилирана екипировка и други.

Състезанията по втурване, част от програмата на събитието са едни от най-атрактивните с изключение на в планинското колоездене, само че и в колоезденето като цяло, като на място има свободен достъп за фенове, а трасетата са извънредно зрелищни и включват голям брой стръмни сектори, корени, камъни, скокове, скални дропове и други.

Официален сътрудник на Пампорово Байк Фест тази година ще бъде интернационалния ефирен канал Extreme Channel, където ще се излъчи специфичен репортаж от събитието допълнително от 40 страни по целия свят!

В съботния ден на 29.07 ще се организира детското съревнование, а в неделя надпреварата за огромните. За спечелилите в обособените категории има квалифициран паричен награден фонд от над 3000 лв., както и доста предметни награди предоставено от сътрудниците на събитието. Пампорово Байк Фест 2023 се организира с поддръжката на Пампорово АД, Бултрако Моторс, Ред Бул, Керхер България, магазини Стената, Aquamatrix, B.yond, FuryFlow, хотел Перелик, Stanley Bulgaria и други.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР