Пампорово. Днес в Пампорово започва осмото поредно издание на едно

...
Пампорово. Днес в Пампорово започва осмото поредно издание на едно
Коментари Харесай

Започва осмото поредно издание по планинско колоездене - „Елевейшън 999“

Пампорово. Днес в Пампорово стартира осмото следващо издание на едно от най-интересните и сложни надпревари в календара по планинско колоездене в страната – „ Елевейшън 999 “. За присъединяване в надпреварата са се записали колоездачи от България, Гърция, Хърватска и Словения.

С близо 25 км специфични прави и още над 30 км прехвърляния, разграничени в двата спортни дни на 5 и 6 септември, ще би трябвало да се оправят участниците в конкуренцията. Състезателните стадии са разпръснати в региона на Пампорово, Чепеларе и Смолян, като съставляват пътеки с голям брой технични, стръмни и скоростни прави, корени, камъни и други естествени и изкуствено основани трудности.

Ендуро дисциплината е една от най-бързо набиращите известност, както в страната, по този начин и в международен мащаб, като съставлява втурване на стадии със засичане на самостоятелно време на всеки участник, като надпреварите печели този с най-хубаво общо време от всички спортни прави.

Междувременно сезона в родопския ни курорт продължава с цялостна мощ, лифтовете в Пампорово работят всеки ден от 9 до 17 часа, без почивен ден на място работят също и Приключенски парк Язовира и другите атракциони в курорта. Лифта до връх Мечи чал ще работи за последно през този сезон в дългия уикенд до 6 септември, след което ще отвори единствено за надпреварата Мечи чал DH на 18-19 септември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР