Паметникът на съветската армия в София продължава да провокира крайни

...
Паметникът на съветската армия в София продължава да провокира крайни
Коментари Харесай

Двойни стандарти от страна на полицията на паметника на съветската армия нажежават страсти

Паметникът на руската войска в София продължава да предизвика крайни настроения. Незаконният палатков лагер още е там, макар че разрешителното му към този момент изтече. В същото време покровителите монумента да се отстрани биват предизвикани от (без)действията на полицията. 

В полемиката се включи и музикантът Васил Гюров, създател на група " Ревю ". Той беше и общински консултант в София от групата на " Зелените ", а по-късно беше в листата на " Демократична България ". В пост в обществените мрежи той описа за прекарването си в Княжеската градина нощес: 

" Снощи минавайки около паметника на руската армия(МОЧА), станах очевидец на спор сред група жители, искащи премахването на монумента и охраняващите го на палатки, родолюбци.
Интересно беше, че органите на реда, в лицето на националната полиция, се намесиха като сформираха сигнален протокол на съперниците на паметника с аргумента, че говорили на всеослушание и нарушавали публичния ред.

На въпроса ми:
Ако аз отида при " родолюбците " и стартира спор за смисъла на този монумент или ги попитам какво в действителност пазят, а те покачат звук, дали и на тях ще им се напише сигнален протокол? Получих отговор: Не, тъй като вие ще ги провокирате!

Сега няма няма да встъпвам в диалог за двойните стандарти и по тази причина кой е същинският подбудител в тази ситуация. Само ще отбележа, че в случай че за локалните избори се записва партия - " Долу Паметника Съветски " (накратко - ДПС), сигурно ще обере огромен % от вота. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР