Паметникът на Съветската армия в София осъмна с интересен транспарант.

...
Паметникът на Съветската армия в София осъмна с интересен транспарант.
Коментари Харесай

Паметникът на съветската армия беше опакован с лицата на европейския път на България

Паметникът на Съветската войска в София осъмна с забавен транспарант. Той е подложен върху скелето.

Инсталацията демонстрира " европейския път на България " като алегорично дърво, в чиито корени стоят времената на траките и Римската империя, а най-новите разклонения стигат до присъединението на страната към Европейски Съюз и идното участие в Шенген и еврозоната.

Илюстрирани са и облици на владетелите от Първото българско царство като създателя на страната хан Аспарух, " Спасителя на Европа " хан Тервел и покръстителя княз Борис-Михаил, през Асеневци и втория Златен век, до възрожденските революционери като Васил Левски, Георги Раковски, Христо Ботев, Захари Стоянов.

Почетен е денят на учредяването на Българската екзархия през 1870, подписването на Санстефанския кротичък контракт от 1878, Съединението на България от 1885 и Независимостта от 1908.

Стефан Стамболов е единственият общественик от модерната страна, който е намерил място на платното, само че пътят на България в Европа след рухването на комунистическия режим е удължен с приемането в НАТО и Европейски Съюз и задачите Шенген и еврозона.

Банерът е подложен седмици след монтирането на предпазното скеле към паментика, който следва да бъде изместен от центъра на София след повече от 30 години разногласия и безучастие на серия институции. Идеята за пакетирането е на регионалната администрация, която го стопанисва, удостовери пред " Дневник " регионалният шеф на София Вяра Тодева.

В края на лятото към монумента беше сложена железна ограда. Това се случва, откакто на 15 август кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков изиска от регионалната администрация в София паметникът да бъде обезопасен, до момента в който не бъде изместен.

Решение за преместването му беше взето през март от Столичния общински съвет (СОС), като през август регионалната шефка Вяра Тодева задейства процедурата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР