Паметник на почетния гражданин на Момчилград, световен и олимпийски шампион

...
Паметник на почетния гражданин на Момчилград, световен и олимпийски шампион
Коментари Харесай

Вдигат двуметров паметник на Наим Сюлейманоглу в Момчилград

Паметник на почетния жител на Момчилград, международен и олимпийски първенец по повдигане на тежести, Наим Сюлейманоглу ще бъде открит в края на юли.

Това ще стане по време на десетата интернационална среща на момчилградчани " Момчилград постоянно в сърцето ми ".

Паметникът ще бъде подложен пред спортния комплекс, който носи името на Наим Сюлейманоглу, оповестява " Родопи 24 ".

Постаментът от стоманобетон е към този момент подготвен. Фигурата на щангиста също е направена. Тя е от месинг и ще бъде висока 2,20 метра. Височината на паметника с постамента ще е към 3 метра. Постаментът ще бъде облицован със сив измирски мрамор. Той към този момент е обезпечен. Бизнесменът Себахатин Ватансевер е дарил мрамора след среща с кмета на община Момчилград Сунай Хасан и ръководителя на общинския съвет Юмер Юсеин, които го срещнаха с плана за паметника.

„ Наим Сюлейманоглу е най-известният момчилградчанин, популяризирал с достиженията си и България, и Турция в целия свят. Най-малкото, което ние, момчилградчани, можем да създадем, е да му издигнем монумент в родния Момчилград. Изключително съм признателен на всички, които се причислиха към самодейността по издигането на монумента. За следващ път доказахме, че Момчилград е доста повече от обитаемо място. Момчилград е дух, който свързва, без значение на какво разстояние живееш ”, съобщи Сунай Хасан./ Pik.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР