Пълноценното използване на потенциала на Черно море и на българските

...
Пълноценното използване на потенциала на Черно море и на българските
Коментари Харесай

Българските пристанища са от изключителна важност за превоза на стоки от Азия към Европа

Пълноценното потребление на капацитета на Черно море и на българските пристанища е от изключителна значимост за транспорта на артикули от Азия към Европа.

Това бе общото мнение по време на видеоконферентен диалог сред вицепремиера и министър на превоза и известията Христо Алексиев и министъра на съдействието за развиване и външната търговия на Финландия Виле Скинари.

Двамата министри бяха безапелационни, че е належащо да се потърси поддръжката на Европейската комисия за подобряването на транспортната съгласуваност към Транскаспийския район. Транскаспийският транспортен маршрут или още именуван „ Среден кулоар “ минава през Китай, Казахстан, акваторията на Каспийско море, Азербайджан, Грузия и продължава за Западна Европа.

От позиция на комерсиалния стокообмен и икономическото развиване, Черно море и Транскаспийският район са основни звена в логистичните вериги, свързващи Европа с Централна и Югоизточна Азия, съобщи по време на диалога вицепремиерът Алексиев. По думите му, войната в Украйна трансформира пътя на стоките и сега сухопътната граница сред България и Турция е една от най-натоварените в света. Затова би трябвало да се търсят други възможности, с цел да не се пресечен или затруднят логистичните вериги.

Министър Алексиев предложи да бъде проведена полемика с представители на отрасловите институции в страните, през които минава Транскаспийският маршрут, както и логистичните компании. Целта е да бъдат разисквани въпросите и да бъдат препоръчани решения, свързани с проблематичните места в инфраструктурата и логистиката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР