Пълномащабнaта война на Русия в Украйна, с множество военни престъплени,

...
Пълномащабнaта война на Русия в Украйна, с множество военни престъплени,
Коментари Харесай

Докладът на „Амнести Интернешънъл“ обръща внимание на „двойните стандарти“ на Запада

Пълномащабнaта война на Русия в Украйна, с голям брой военни престъплени, е довела до световна енергийна и продоволствена рецесия, само че също по този начин е разкрила двойните стандарти на Запада. Това се показва в годишния отчет на Амнести Интернешънъл. Дават за образец решителната реакция на Запада против съветската експанзия, но липсата на ограничения при нарушения на някои от техните съдружници, както и отношението към бежанците от другите страни. 

Годишният отчет на Amnesty International обръща внимание на “двойните стандарти “ на Запада при справяне с нарушение на човешките права.Подходът към украински бежанци, e оценен като положителен, само че означават, че същото не важи за бягащите от други страни.
Не предложиха същото отношение на тези, които бягат от войната и репресиите в Сирия и Афганистан. Съединени американски щати, които, несъмнено, са доста неприкрит критик на експанзията на Русия против Украйна, също одобриха десетки хиляди украинци, бягащи от войната. Но подложиха търсещи леговище от Хаити на случайно задържане, унизително малтретиране, което се равнява на изтезания, учредени на раса
Филип Лутер, старши консултант, Amnesty International

От Амнести интернешънъл означават променчивост - като дават за образец решителната реакция на Запада против съветската експанзия, която контрастира с неналичието на ограничения против съществени нарушавания от страна на съдружници. 
Европейските страни, наред с други, демонстрираха двойни стандарти, тъй като до момента в който осъждаха Русия, те оправдаваха или бяха съучастници в тежки нарушавания на техните съдружници Саудитска Арабия, Египет и Израел и други. Миналата година Русия съумя да употребява своето право на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Не може да се разреши това да продължава. Даваше и публичност на страни в обстановки, които обичайно са били пренебрегнати, изключително в световния Юг.
Филип Лутер, старши консултант, Amnesty International

Amnesty International насочва вниманието и към нови закони за справяне с митингите и тревожна наклонност - растеж на непозволеното принуждение по отношение на стачкуващи. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР