Пълна реконструкция на цялата система за улично осветление започва Община

...
Пълна реконструкция на цялата система за улично осветление започва Община
Коментари Харесай

Община Плевен започва пълна реконструкция на уличното осветление

Пълна реорганизация на цялата система за улично осветяване стартира Община. „ Градът ни ще е първият в страната, чието улично осветяване ще бъде напълно сменено и осъвременено ”, акцентира на конференция през днешния ден кметът на Общината.
След извършена процедура публичната поръчка е предоставена на компания „ Улично осветяване ” ЕАД, гр. София със период за осъществяване на плануваните действия 240 календарни дни. Днес беше подписан протокол за разкриване на строителна площадка, основана е организация за неотложно започване на ремонтните действия и те могат да започват от 24.08.2020 година „ Срокът за осъществяването им е 240 календарни дни, а от компанията реализатор имаме уверения, че ще се постараят да приключат доста преди избрания краен период ”, сподели господин Спартански. Дейностите по реконструкцията ще се правят без прекъсване или отклонение на придвижването, монтажните екипи ще се стремят да не пречат на моторизирания и пешеходния трафик.
 Местната администрация получи утвърждение за финансиране на план за подкрепяне на просветителния развой при настанени в центровете от фамилен вид деца Местната администрация получи утвърждение за финансиране на план за подкрепяне на просветителния развой при настанени в центровете от фамилен вид деца
Община Плевен получи утвърждение за финансиране на Проект „ Подпомагане на просветителния развой в 7 Центъра за настаняване от семее...
Организирани и екипирани са шест монтажни групи с автовишки, има логистична група и такава, която ще се занимава с ремонта на електрическите табла. Дейностите ще започват от огромните транспортни артерии на града. Ще се работи по едно и също време на три места в града. В жк „ Сторгозия ” ще се стартира с бул. „ Сторгозия ” /от изхода за София/ и ул. „ Цар Самуил ”. В централната част на града ще се стартира от ул. „ Иван Миндиликов ”, бул. „ Данаил Попов ”, ул. „ Димитър Константинов ” и ул. „ Сан Стефано ” до обръщалото на тролеите. В жк „ Дружба ” ще се започва от ул. „ Трети март ”, бул. „ България ” и ул. „ Александър Малинов ”.
Съгласно контракта, подписан сред Община Плевен и „ Улично осветяване ” ЕАД, компанията реализатор ще обезпечи финансирането на дейностите. След приемането и въвеждане в употреба на реконструираната система за улично осветяване, Община Плевен ще изплати инвестицията на равни месечни вноски за интервал от 10 години. Срокът е привързан с енергийните и експлоатационни спестявания, които са резултат от въвеждането на ограниченията. За целия интервал изпълнителят „ Улично осветяване ” ЕАД, гр. София ще прави гаранционна поддръжка на инсталираните нови осветителни тела и други съставни елементи от системата. Инвестицията за осъществяване на дейностите е 5 197 908 лв. без Данък добавена стойност. Въвеждането на ограниченията ще докара до спестовност на средства за електрическа енергия в размер на към 372 000 лв. годишно и на средства за поддръжка на уличното осветяване от към 237 000 лв. годишно, с които спестени средства Община Плевен ще изплаща вложените от изпълнителя.
В плана за реорганизация на системата за улично осветяване са планувани следните съществени действия:
- Доставка и монтаж на 7 318 енергоспестяващи светодиодни осветителни тела. Осветителните тела, които са утвърдени от Община Плевен и са произвеждане на реномираната компания PHILIPS, обезпечават спомагателна спестовност от плануванаъа в отчета за енергийна успеваемост. Всички осветители са екипирани с последно потомство високоефективни светодиоди. Това обезпечава нужните за този план високи равнища на икономисване на енергия и успеваемост, както и дълъг експлоатационен живот.
 Най-много разноски за обучение регистрира и през 2019 година Община Плевен Най-много разноски за обучение регистрира и през 2019 година Община Плевен
Разходите по Функция „ Образование ” през 2019 година съставляват съвсем половината от Бюджета на Община Плевен, като относи...
- Изграждане на система за централно наблюдаване и ръководство на уличното осветяване. Ще бъдат ремонтирани 369 електрически табла и ще се слагат съставни елементи от системата за ръководство в тях. Компонентите на системата за ръководство също са произвеждане на компания PHILIPS. Системата за съгласуваност е обезпечена за целия 10-годишен интервал.
- Ремонт на механични детайли за закрепване на улични и паркови осветителни тела. Доставка и монтаж на 296 броя нови стоманени стълбове и 2 379 броя нови конзоли /рогатки/ за закрепване на улични осветители.
С приключването на плана осветителните тела ще може да се следят в действително време и при пораждане на щета ще може се реагира незабавно. Друго значимо преимущество е саморегулирането на системата, което ще става според от дневната светлина. „ Не по-малко значимо е, че Плевен ще стане по-светъл и прелестен за обитаване. По-добра осветеност ще има както за водачите, по този начин и за пешеходците. По-светлите улици и междублокови пространства, паркове и градини ще допринесат и за по-голяма сигурност за жителите и понижаване на закононарушенията ”, добави господин Спартански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР