Пълна подкрепа за туристическия, хотелиерския и ресторантьорския бранш поиска Мая

...
Пълна подкрепа за туристическия, хотелиерския и ресторантьорския бранш поиска Мая
Коментари Харесай

Без бюрократични спънки и ударно повишаване на средствата за туризъм поискаха от ЛЕВИЦАТА!

Пълна поддръжка за туристическия, хотелиерския и ресторантьорския отрасъл изиска Мая Манолова, едно от лицата на коалиция ЛЕВИЦАТА! в ефира на България он ер. Тя се ангажира, че лявото обединяване ще е поръчител за действителна поддръжка на бранша като не се покачват налозите, стремително се усилят средствата в сектора и се подкрепят дребните търговци посредством отпадане на бюрократичните пречки за наемане на служащи от трети страни.

От обединението поеха ангажимент, че в идващия парламент ще се борят за по- огромна поддръжка от страна на страната и за доста увеличение на средствата за туристическия отрасъл още с приемането на идващия бюджет.

Мая Манолова е уверена, че парите за реклама би трябвало да бъдат стремително увеличени. Досега, плануваните средства, отпуснати от Министерството на туризма са 12 млн. лева, а оборота от туризъм е 13 милиарда лева За да бъде доста повишен този оборот, което е изцяло допустимо поради естествените дадености на България, би трябвало да бъдат увеличени неотложно средствата за реклама.

В идващия парламент, ЛЕВИЦАТА! ще се опълчва интензивно на опитите за нарастване на налозите за туристическия отрасъл и ресторантьорите и ще упорства за опазване на данъчната ставка от 9 %. Те предложиха и унищожаване на бюрократичните пречки пред наемането на работна ръка от трети страни в бранша на туризма, тъй че браншът да не страда от понижено качество на услугата и незадоволителна работна ръка.

Според Манолова страната е длъжна да поддържа по всякакъв начин българските туристически компании, хотелиерите и ресторантьорите. ЛЕВИЦАТА! се ангажира да реализира тези амбициозни цели с качествена, ударна и енергична работа на народните представители от обединението.

Заради липса на съответна поддръжка от страна на страната, този основен за България бранш доста изостава в интернационален проект. Хърватия и Гърция са нараснали в пъти приходите си от туризъм след Ковид-ограниченията. Оказва се, че в Плана за възобновяване и резистентност понятието „ туризъм “ не се загатва, което Мая Манолова дефинира като голям пропуск.

Парламентарни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР