Пълна мистерия с министъра на енергетиката от служебното правителство Росен

...
Пълна мистерия с министъра на енергетиката от служебното правителство Росен
Коментари Харесай

Мистерия с министър Росен Христов: Няма доказателства, че е работил в Русия и е завършил в САЩ

Пълна тайнственост с министъра на енергетиката от служебното държавно управление Росен Христов.

Кой в действителност е този човек? 

Разследване на Генка Шикерова сочи, че няма никакви доказателства за биографията, с която се показва в обществото.

Учил е в Америка, представлявал е огромна компания в Русия. Това написа в биографията на министъра на енергетиката. Нито за едното, нито за другото обаче има писмени следи. Такъв човек се оказа на най-горещия пост в най-горещия миг.

Той разгласи връщането към " Газпром " за неизбежно. Росен Христов влезе в обувките на длъжностен министър на енергетиката в пика на енергийната рецесия в Европа. Цените порастват, Русия понижава и стопира доставки на газ без предизвестие и без икономическа логичност.

В този миг Христов се появи като че ли от нищото. Назначи го президентът Румен Радев. Името на Христов не е известно за необятната аудитория. Това не е извънредно за сферата на енергетиката, където специалистите не са толкоз доста. Необичайното е, че той се оказа непопулярно име и в професионалните среди, свързани с енергетиката.

В публикуваната биографична информация за него написа, че е приключил в Съединени американски щати и е представлявал огромна интернационална компания в Русия. Проверки на Свободна Европа не откриха писмени следи нито за едното, нито за другото. Самият Христов също не отговори на въпросите къде е приключил и по кое време е работил в Русия.

Докато въпросите за предишното остават без отговори, той влезе с летящ старт в новата си роля. Първите дейности и изказвания на Росен Христов показаха, че той ще работи коренно. Той първо опита да спре газовата връзка с Гърция, а след това излъга, че не го е направил. После сподели, че връщането на България към доставки от " Газпром " е неизбежно, което значи отвод от водената до момента политика на освобождение от зависимостта от Русия.

Кой е индивидът, който се оказа тъкмо в този миг с властта да взима решения, които ще се помнят дълго? Обществото не знае отговора на този въпрос, а дребното показани обстоятелства може и да са измислени.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР