Палестинци заявиха днес, 22 октомври, че са получили нови предупреждения

...
Палестинци заявиха днес, 22 октомври, че са получили нови предупреждения
Коментари Харесай

Израел призова жителите на Газа да се евакуират на юг, за да не бъдат сметнати за съучастници на терористи

Палестинци обявиха през днешния ден, 22 октомври, че са получили нови предизвестия от израелската войска да се изтеглят от Северна Газа към южната част на линията, защото в противоположен случай може да бъдат сметнати за поддръжници на " терористична организация ", съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се наРойтерс.

Посланието с вчерашна дата е изпратено от името на израелските въоръжени сили под формата на аудиозапис, който жителите на палестинската територия са получили на мобилните си телефони.

" Извънредно предизвестие към жителите на Газа. Присъствието ви на север от долината Уади Газа излага живота ви на заплаха. Който не напусне Северна Газа и не се изтегля на юг от Уади Газа, може да бъде сметнат за съизвършител на терористична организация ", гласи посланието.

Израел нанася въздушни удари в линията Газа, откогато на 7 октомври палестинската формация " Хамас " извърши смъртоносна офанзива против Израел. Освен това Израел струпва войски и бронирани машини на границата с палестинската територия преди предстояща сухопътна атака.

Израел към този момент подреди на палестинците в линията Газа да се изтеглят на юг, само че първия път не ги предизвести, че в противоположен случай ще бъдат сметнати за съучастници на терористи. Пътуването на юг остава доста рисковано на фона на въздушните удари, споделят локални поданици и показват, че региони в южната част на анклава също са били поразявани.

Много фамилии, евакуирали се на юг, обявиха, че са изгубили свои близки точно при израелски въздушни удари в южната част от линията Газа, отбелязва Ройтерс.

Вчера бе отворен граничният пункт " Рафах " сред Египет и линията Газаза доставка на филантропична помощ за палестинския анклав, блокиран след нападението на " Хамас ".

От " Хамас " споделиха, че помощта включва " медикаменти, медицински консумативи и лимитирано количество храна (консерви) ". По данни на палестинското ислямистко придвижване конвоят се състои от 20 камиона.

„ Рафах “ е главният маршрут за влизане и излизане от Ивицата Газа, който не се управлява от Израел.

Организация на обединените нации предизвести за „ филантропична злополука “ в Газа, където храната е на изчерпване, а запасите от гориво, належащо за поддържане на работата на аварийните генератори на лечебните заведения, са достигнали рисково ниски равнища.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш посети границата в петък в опит да получи помощта, като сподели, че към момента се създава механизъм за инспекция на помощта, поискана от Израел.

Преди няколко дни Израел се съгласи с настояванията на Съединени американски щати да не стопира доставките на главната филантропична помощ - като храна, вода и медикаменти за Ивицата Газа.

„ Израел няма да осуети интернационалните филантропични доставки през Египет, в случай че става дума единствено за храна, вода и медикаменти за цивилното население, намиращо се в южната част на Ивицата Газа “, се споделя в известие, изпратено от кабинета на министър-председателя Бенямин Нетаняху след края на визитата на американския президент Джо Байдън в Тел Авив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР