Палестинската власт на Западния бряг работи със Съединените щати за

...
Палестинската власт на Западния бряг работи със Съединените щати за
Коментари Харесай

Палестинската власт и САЩ разработват план за управление на Газа след войната

Палестинската власт на Западния бряг работи със Съединените щати за създаване на следвоенен проект за ръководство на линията Газа. Палестинският министър председател Мохамад Шайе счита за нереалистична задачата на Израел да унищожи групировката Хамас. Както твърди политикът пред Bloomberg, и двете страни са се съгласили, че Израел не би трябвало да окупира наново анклава, да основава буферна зона от своите територии или да прогонва палестинците.

Според Мохамад Шайе Израел няма да успее да унищожи палестинското придвижване Хамас. Той има вяра, че най-хубавият излаз от спора е групировката да стане най-младият сътрудник на Организацията за избавление на Палестина (ООП), като оказва помощ да бъде построена нова самостоятелна страна. „ Ако те желаят да реализират съглашение и да одобряват политическата платформа на ООП, тогава ще има място за договаряния. Палестинците не би трябвало да бъдат разграничени “, акцентира Шайе.

По-рано Ройтерс, базирайки се на източници, заяви, че израелските управляващи след края на войната желаят да основат буферна зона в линията Газа, следена от арабските страни, с цел да предотвратят офанзиви на техните територии. На 6 декември обаче израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че след края на войната израелската войска би трябвало да резервира контрола върху разоръжаването на линията Газа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР