Палестинец уби трима израелци и рани още трима при нападение

...
Палестинец уби трима израелци и рани още трима при нападение
Коментари Харесай

Палестинец уби с нож трима израелци и рани още трима при нападение на Западния бряг, застреляха го

Палестинец умъртви трима израелци и рани още трима при нахлуване с нож в населено място на окупирания Западен бряг, преди да бъде убит от израелските чиновници по сигурността, заяви Асошиейтед прес, като се базира на израелски парамедици и палестински представители.

Тримата мъже са били убити покрай бензиностанция в селището Ариел на Западния бряг. Тримата потърпевши са откарани в болница в тежко положение, прецизираха израелските парамедици.

По-рано израелските военни оповестиха, че нападателят е бил прострелян, до момента в който се опитвал да избяга от мястото на случая. Видеозапис, публикуван в израелските медии, демонстрира момента, в който нападателят бива прострелян и пада мъртъв на земята. Палестинското министерство на опазването на здравето удостовери, че 18-годишният Мохамад Сауф от близкото населено място Харес е причинителят на действието. Ведомството също по този начин удостовери, че той е бил погубен.

Няма информация за претекстовете на нападателя, прецизира АП.

Говорителят на израелската войска съобщи пред локално радио, че Сауф е имал позволение за работа в селището.

Нито една формация не е поела отговорност за нападението, само че ръководещата в линията Газа военна формация " Хамас ", го приветстваха като " героично ".

Израелският министър-председател Яир Лапид изпрати съболезнования на фамилиите на починалите при нападението и съобщи, че Израел " се бори с терора без спиране и с цялостна мощ ". " Силите ни за сигурност работят непрекъснато, с цел да пазят израелските жители и да разрушават терористичната инфраструктура на всички места, непрестанно ", добави той.

Нападението е част от вълна от израелско-палестинско принуждение на Западния бряг и в Източен Йерусалим, при което тази година бяха убити минимум 23-ма израелци и над 130 палестинци. С това 2022 година става годината с най-вече жертви от спора през 2006 година до момента.

Израел окупира Западния бряг, наред с Източен Йерусалим и линията Газа, при Шестдневната война през 1967 година Палестинците се стремят да си върнат контрола над тези територии и се надяват да открият там своята самостоятелна страна.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР