Пакистанските въоръжени сили съобщиха, че са заловили двама индийски военни

...
Пакистанските въоръжени сили съобщиха, че са заловили двама индийски военни
Коментари Харесай

Пакистан: Заловихме двама индийски пилоти, но не искаме война

Пакистанските въоръжени сили оповестиха, че са заловили двама индийски военни водачи, откакто са свалили самолета им над пакистанската част от оспорваната област Кашмир, съобщи Асошиейтед прес.

На конференция представителят на пакистанските въоръжени сили майор Асиф Гафур посочи, че единият от водачите е ранен и е лекуван във военна болница. Другият водач е под стража.

Гафур съобщи, че с двамата водачи се държат добре, и не сподели дали те ще бъдат върнати на Индия.

Пакистанските Военновъздушни сили са нанесли през днешния ден шест удара по цели в индийската част на Кашмир. Те не са били подхванати като възмездие за индийските удари от през вчерашния ден, а с цел да се покажат опциите за реагиране на Пакистан, сподели Гафур. "Ние обаче желаеме да се държим отговорно, не желаеме борба, не желаеме ескалиране на спора, не желаеме война ", акцентира той.

На брифинга Гафур сподели оръжия и документи за идентичност, които по думите му са носели индийските водачи, заяви Ройтерс.

Пакистанското министерство на външните работи сподели, че Пакистан е поразил "невоенна " цел от индийската страна на разграничителната линия сред двете страни в Кашмир, само че е било избегнато причиняването на човешки жертви и странични провали. Ако Индия удря по така наречен от нея поддръжници на терористите, без да има каквито и да било доказателства, ние си резервираме правото на ответни ограничения против "покровителствани от Индия детайли, извършващи терористични актове в Пакистан ", се предизвестява в изказването.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР