О‘Съливан е на 14-ти полуфинал на Мастърс след успех над

...
О‘Съливан е на 14-ти полуфинал на Мастърс след успех над
Коментари Харесай

О‘Съливан е на 14-ти полуфинал на Мастърс след успех над Дей

О‘Съливан е на 14-ти полуфинал на Мастърс след триумф над Дей
Петкратният международен първенец Рони О‘Съливан се класира за полуфиналите на влиятелния шампионат по снукър Мастърс, провеждащ се в английската столица Лондон.,,Ракетата “ надви с 6:3 фрейма над Райън Дей, който в първи кръг в профил двукратния първенец в конкуренцията Джон Хигинс. Двубоят сред двамата стартира по отличен метод за,,Гения от Чигуел “, който поведе в резултата след брейк от 68.

Отговорът на Дей не закъсня и той обърна развоя на мача след серии от 54 и 68. Стигна се до нов поврат, като този път О‘Съливан сподели превъзходен брейкбилдинг и след два халф-сенчъри брейка от 74 и 52 първо изравни, а след почивката още веднъж излезе напред след първия сенчъри брейк в мача от 119 точки. Уелсецът не разреши на именития си противник да дръпне с два фрейма разлика и след 77 пункта още веднъж нищо не разделяше двамата на зеленото сукно. 65 в седмата партия се оказаха задоволителни за Рони и нова преднина в резултата.

Ключов за крайния излаз на дуела се оказа осмият фрейм, в който Дей имаше задатък в точките, а англичанинът направи няколко фаула. Рони обаче се измъкна от неприятния снукър, а по-късно разчисти масата след неточност на съперника. В последния фрейм 43-годишният играч пропусна да запише още един сенчъри брейк на своята сметка след серия от 92. Така О‘Съливан ще играе на своя 14-ти полуфинал на Мастърс в търсене на рекордна осма купа от конкуренцията. В спор за място на финала той ще спори с спечелилия от мача във вечерната сесия сред Динг Джунхуей и Лука Бресел. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР