Овладян е пожарът между бургаските села Банево, Изворище и Миролюбово.

...
Овладян е пожарът между бургаските села Банево, Изворище и Миролюбово.
Коментари Харесай

Пожарът край бургаското с. Изворище е овладян

Овладян е пожарът сред бургаските села Банево, Изворище и Миролюбово.

Огънят обхвана огромна територия сред селата, където има и вилни зони, съобщи БНР.

Към момента има три дребни огнища по пътя сред Изворище и Миролюбово. Няма заплаха за околните обитаеми места.

По-рано стана ясно, че в допълнение сили от военните, към 70 души, ще се включат в преодоляването на огнената буря сред бургаските села. Ангажиментът беше стихотворец от дежурни в противопожарната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Кметът на Бургас Димитър Николов разгласи отчасти бедствено състояние. Пътят Миролюбово-Изворще е затворен.

Опасността от пожари остава извънредно висока в редица региони на страната. Оранжев код за рисково високи температури е в действие в 16 области на страната, където температурите ще са над 38 градуса. В останалите региони е разгласен жълт сигнален код.

Военнослужещи и техника от състава на Сухопътните войски вземат участие и през днешния ден в гасенето на горския пожар край село Изворище, община Бургас, по предписание на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, оповестиха от министерство на защитата.

Рано тази заран в дейностите по погасяването на огъня са се присъединили 30 военнослужещи от Центъра за подготовка на експерти – Сливен и 35 военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол от състава на Втора механизирана бригада, с общо 8 броя профилирана техника.

Няма превишаване на нормите на въздуха в селата Изворище, Миролюбово и квартал Банево. Това оповестиха от Регионалната ревизия по околна среда и водите /РИОСВ/ в морския град. От там обясниха, че са били направени измервания по отношение на пожара, избухнал през вчерашния ден в региона на упоменатите села.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР