Овесената каша е един от най-добрите варианти на закуска. 5

...
Овесената каша е един от най-добрите варианти на закуска. 5
Коментари Харесай

5 причини да изберем овесена каша за закуска

Овесената каша е един от най-хубавите разновидности на закуска. 5 са аргументите да я сложим на масата заран: има малко мазнини, доста минерални субстанции, доста фибри, които понижават хорестерола, съдържа мудни захари, които ни държат сити по-дълго, написа   The Daily Mail.

Диетолози от Харвардския университет потвърдиха, че консумация на пълнозърнести артикули удължава живота. Важно е обаче да не прибавяме захар. Само тогава може да вземем цялата им хранителна мощ.

1. Без захар

„ Овесената каша съдържа по този начин наречените мудни захари, за разлика от готовите зърнени смеси за закуска, които са с добавена захар. Бавните захари в овесената каша последователно освобождават сила и ви държат сити до обяд “ , изяснява диетологът Касандра Барнс, началник само че изследването.

2. Източник на витамини и минерали

Овесената каша се подготвя от цели зърна, които са натурален източник на витамини, минерали като витамин В, магнезий, манган, желязо, цинк, които са значими за поддържане на имунитета и за енергийния баланс.

Докато множеството подготвени зърнени смеси за закуски са небогати на тези естествени хранителни субстанции и по тази причина се „ укрепват “ със синтетични витамини, които тялото не може да употребява пълноценно. 

Организмът ни постоянно изпитва потребност от магнезий, а не го получава от нормалните храни. Затова доста хора страдат от недостиг. Докато овесът е добър източник на този скъп минерал.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР