Овен Безотговорно„Господа офицеры и вся остальная непьющая сволочь“ е тост,

...
Овен Безотговорно„Господа офицеры и вся остальная непьющая сволочь“ е тост,
Коментари Харесай

Как вдигат наздравица зодиите?

Овен
Безотговорно


„Господа офицеры и вся остальная непьющая сволочь“ е тост, който постоянно звучи в устата на мъжа Овен. Женските тостове звучат почти по този начин: „Искам да благопожелавам именния ден на този прекрасен човек, Иван, и да ви кажа, че преди малко с него взехме значимо решение…“ (Иван се оцъкля, тъй като той, персонално, не е вземал решение, с изключение на да си налее от сливовата, вместо от крушовата ракия.) „С Иван взехме решение да засадим кактуси към офиса. Още на следващия ден отиваме за лопати. Наздраве за новото начинание!“ Тук именникът въображаемо се пляска по челото, тъй като се сеща по какъв начин е изсумтял „Ъ-ъхм“ на концепцията на Овена.

Телец
Има подготвени


Телецът си има наизустени няколко подобаващи пожелания. Обикновено в наздравицата става въпрос за другарство, любов, честност. Вметва се предизвестие за предателите, които на предишния Йордановден са отишли при различен именяк на посетители. Добавят се две-три закани, че всичко се написа в черното тефтерче – и не се залъгвайте, че е хипотетично. Тефтерчето с простъпките ви не всеки път е имагинерно. Понякога в действителност съществува, само че ще го откриете едвам след гибелта на Телеца. Наздравицата не е дълга, само че е наситена със наличие и приключва със: „и дано постоянно да се обичаме по този начин, както днес“.

Близнаци
Обърква се


Освен когато спи или чете Квантовата доктрина, това е единственият миг, в който езикът му се връзва и не може да каже повече от три смислени думи на кръст. Няма да познаете Близнака, когато тръгне да подвига тост. Започва с дълго пояснение за кого и за какво би трябвало да се пие. Накрая завършва с едно полузасрамено: „Хайде, Дака, наздраве! Догодина отново да почерпиш!“, засрамен смях и гаврътване на чашката. Секунди по-късно още веднъж включва на режим „радиоапарат“ и не стопира да дърдори. Ако ви додее с приказките си на купона, помолете го отново да вдигне наздравица – ще видите по какъв начин ще се умълчи.

Рак
Витиевато


Ракът подвига тост витиевато. Започва от Адам и Ева, минава през мрачното Средновековие, визира сухия режим в Съединени американски щати и доближава до днешни дни, когато няма никакви сухи режими – с изключение на дето Пешо не трябва да пие, тъй като ще му присаждат черен дроб. „Да сме живи и здрави, – споделя Ракът – че сме се събрали тука едни 50 души, все най-близки хора, да почетем нашия другар Йордан, а в понеделник ще отидем на посетители и на Иван.“ Въпреки славата си на депресант и плачеща върба, Ракът е купонджия и току подклажда настроението с: „Хайде, наздравеее! Къде си бе, Ванко, ела тука да се чукнем!“

Лъв
Репетирал е


Лъвът не оставя нещата на произвола на ориста. Бъдете сигурни, че е отрепетирал по какъв начин ще вдигне наздравица за именния ден на един от най-близките си другари – Йордан, както и за една другарка на един прочут – Данчето, тъй като по-късно ще отиде и на втори ваучър. За края на Йордановден Лъвът е планувал танци и песни на народите в доста настоящ нощен клуб – в действителност, той ще остави „народите“ да се излагат, като пеят и танцуват, до момента в който самият свети с сексапил и грациозност на бара. Вече отработената скица ще бъде употребена и за нощта на Ивановден, само че с модификации.

Дева
Импровизира


Не всички Деви са купонджии, веселяци и сладкодумци. Част от тях даже не пият! Но и най-спечените сухари, родени под този зодиакален знак, знаят по какъв начин да се показват добре, когато са на маса и се постанова да вдигнат тост. Като предписание всяка Дева умее да се възползва от вроденото си сладкодумие и да импровизира. Остроумно и многозначително навързва сочна, стегната наздравица. Речта й/му е по всички правила: нещо персонално за именника, което хем да го изчетка, хем леко да го хапне, нещо общочовешко и анекдот за край, да вземем за пример: „Да си останем все по този начин положителни, само че и серонегативни!“

Везни
Спазват стандарта


Везните се придържат към общоприетото. Те са от тези хора, които за рожден ден пожелават здраве и дългоденствие, за Нова година – шанс и пари, пускат във фейсбук картички с „Щастливо Рождество“, а за именни дни безусловно споделят „да ти е живо името“. На масата най-вече да се включат с едно отривисто, само че сърдечно: „Аре, Йордане/Иване, наздраве!“ Това не ги прави по-малко приятни сътрапезници. Напротив – те са обаятелни, бъбриви и жизнерадостни. Само не влизайте в разгулен спор с Везна. Всеизвестно е, че не умеят да одобряват кавалерски загубата в разногласието и нещата може да загрубеят.

Скорпион
Хапливо


„Някои дами не могат да си намерят мъж. Проблемът им е, че не обичат пияниците, а пък нито един изтрезнял мъж не ги харесва.“ Това е наздравица за Данчето. Йордан пък получава нещо от рода на: „Йордан е човек, който си знае мярката – падне ли под масата, значи край! Спира да пие. Наздраве, Данчо!“ Наздравиците на Скорпиона нормално са хапливи, само че пък са занимателни за всички, като се изключи жертвата. В тези редки моменти, когато е на кеф, тогава няма по-забавен човек от него. Разбира се, шегите му нормално са за сметка на някой различен, само че пък са толкоз остроумни.

Стрелец
(Не)тактично


„Каква е разликата сред индивида и свинята? Свинята не се трансформира в човек като се напие. Не приказвам за теб, Данчо.“ Тактичен както постоянно, Стрелецът и на празничната маса ще избие рибата. Слава Богу, досега в който и той се престраши да вдигне наздравица, приятелите ще са добре наквасени и няма да извърнат внимание на грубиянщината му. Пък и въпреки всичко от дълго време са му привикнали. На всички им е ясно, че Стрелецът не го прави от неприятно възприятие, а от доста неприятна преценка. Няма по-старателен и съсредоточен човек от пийнал Стрелец, който се мъчи тихичко да прошепне нечия загадка.

Козирог
Подстрекател е


По празници Козирогът се показва чудесно. Ако е именяк, на гостите му няма да липсва нищо. Ако пък е пристигнал да уважи другар, ще направи всичко допустимо купонът да се получи. Ще донесе питиета, мезе, музика, ще докара госпожици. За да се усещат добре гостите, ще ги окуражава често-често с думите на чорбаджи Марко от „Под игото“: „Пийте, бре маскари, да не сте жъдни по кое време пораснете!“ Другото, с което подтиква сътрапезниците към злоупотреби с алкохол, е имитация от порядъка на: „Пиенето краси индивида, а махмурлукът го грози.“ Въобще, Козирогът е отличен хазаин и огромен подбудител.

Водолей
Отривисто


Водолеят повече схваща от ястие и от пиянство, в сравнение с от говорене пред аудитория. По празниците, когато седне на масата, избира да се влее в общия дух на забавление и да приглася на поздравленията на другите. Той счита че способства задоволително към радостната гълчава със звъна на кристал, когато чука за „наздраве“ чашите на сътрапезниците си, и със звучния си смях на шегите на по-екстровертните другари. Ако въпреки всичко се наложи да вдигне тост, ще каже нещо от рода на: „Да е жив и здрав Йордан, дано името му да се помни постоянно с положително.“ Не е нещо изключително, само че най-малко е от сърце.

Риби
Твърде е непретенциозен


„Не съм пияч – споделя Рибата. – Алкохоликът желае чаша уиски, пък аз към този момент си имам.“ Той или тя знае доста добре, че пиенето не лекува разрушено сърце, и въпреки всичко ежедневно пробва. Представителите на този знак умеят да приказват, само че са прекомерно скромни, с цел да се натрапват на близките с дълги сладкодумни наздравици. Все отново, в случай че изпаднат в положително въодушевление и под подобаващ градус, може да се увлекат и да натръшкат по земята от смях цялата компания. „Камилата може да работи 10 дни, без да пие. Аз пък мога да пия 10 дни, без да работя,“ е подобаващ лозунг за родените под знака на Риби.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР