Овална каменна скулптура на пенис, открита наскоро на древен римски

...
Овална каменна скулптура на пенис, открита наскоро на древен римски
Коментари Харесай

Пази от лош късмет: Най-голямата скулптура на пенис откриха ...

Овална каменна статуя на пенис, открита неотдавна на античен римски обект в Испания, дълга към 46 сантиметра, е най-голямата римска статуя на фалос, откривана в миналото, оповестява " Сайънс Алерт ". Според специалистите издълбаните гениталии може да са били изложени, с цел да защищават от неприятен шанс.

Археолозите разкрили дългия скулптиран обект в Ел Игерон, обект покрай град Нуева Картея в региона на Кордоба в Испания. Историческият музей на Нуева Картея, който управлява разкопките на обекта, показа находката в обява във Фейсбук.

Ел Игерон датира от IV в. пр.н.е. и в началото е бил иберийско населено място, преди да бъде високомерен и застроен от римляните, които превземат района през 206 година пр.н.е. Изследователите подозират, че привличащото вниманието произведение е издълбано в камък, който в миналото е бил гордо изложен в основата на кула, издигната от римляните.

Фалосите са били значим знак в античната римска култура; те постоянно са били употребявани за предотвратяване от неприятен шанс или за възстановяване на мъжествеността. В резултат на това издълбани фалоси постоянно се срещат на древноримски обекти.

Новооткритият фалос обаче повдигна вежди измежду откривателите заради размера си, който е над междинния. " Този фалос е извънредно огромен ", споделя Андрес Ролдан Диас, археолог от Университета на Естремадура в Испания и шеф на Историческия музей на Нуева Картея, пред испанското издание " Ел Паис ".

Фалоси постоянно били носени като висулки или бижута в опит да се усъвършенства мъжествеността и плодовитостта. През юни металотърсачи във Англия откриха сребърна висулка с пенис, която е изключително скъп образец за тези еротични амулети и евентуално е имала състоятелен притежател.

Не е ясно какъв брой тъкмо фалоса са открити до момента в районите, които в миналото са били колонизирани от Римската империя, само че единствено в Обединеното кралство са открити най-малко 92 образеца на издълбани гениталии.

Тези фалически изображения обаче не постоянно са били създавани с благотворни планове. През май откриватели на римски форт покрай Адриановия вал във Англия откриха каменна плоча, украсена с графити на пениси, съчетани с очевидна засегнатост, за която се счита, че е гравирана от бойци, с цел да засрамят собствен другар по оръжие, осведоми БГНЕС.Резбата от Ел Игерон не е единствената забележителна находка, открита там. По-рано откривателите откриха, че римските укрепления на обекта - кулата с фалос и периметровата стена с дебелина 1,8 м - са издигнати върху съществуващи иберийски здания, което е извънредно.

" Тази ексцентрична строителна активност в Ел Игерон, съчетана с евентуално рекордния фалос, акцентира доста по-сложна история, в сравнение с сме очаквали от тези археологически обекти ", споделя Диас пред " Ел Паис ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР