ОУ Антон Страшимиров“. Снимка: Искра.бг В най голямото училище в бургаския

...
ОУ Антон Страшимиров“. Снимка: Искра.бг
В най голямото училище в бургаския
Коментари Харесай

Откриха нови спортни площадки в ОУ „Антон Страшимиров“: От октомври започва и основен ремонт на училището

ОУ „ Антон Страшимиров “. Снимка: Искра.бг

В най огромното учебно заведение в бургаския к-с „ Славейков “ – ОУ „ Антон Страшимиров “, през днешния ден откриха нови спортни площадки . Те се намират в двора на учебното заведение и са предопределени за футбол, баскетбол и волейбол . Учениците към този момент ще могат да правят своите спортни действия на новите спортни уреди.

По време на празничното събитие беше оповестено, че ще се извърши рационализация и главен ремонт на постройката на учебното заведение и другата част от спортните площадки, където ще се построи огромна фитнес-площадка. От октомври стартира подновяването на всички класни стаи, етажи, коридори, осветяване, чинове и тоалетни. Ще има построени нови STEM центрове . Периодът, за който е очакван, да се извърши главният ремонт е 12 месеца.

По време на откриването имаше училищен мачове по футбол и баскетбол . Игра се и демонстрационен мач със смесени тимове от професионалните волейболисти от „ Дея спорт “ и възпитаници от ОУ „ Антон Страшимиров “.

Директорката на учебното заведение Дияна Петкова сподели:

„ Днес съм изключително щастлива да споделя своята наслада за новата спортна площадка, построена благодарение на Община Бургас. Знаем, че спортът без значение дали е самостоятелен или екипен, е отлично занятие за учениците. Той им оказва помощ за построяването на самочувствие и убеденост, стимулира ги да реализират триумфи. Спортуващите възпитаници съумяват да се доверяват на личните сили и умения и да изискват повече от себе си. Фактът, че децата, които спортуват, се вършат по-добре в учебно заведение, не е неочакван. Те ползват към уроците същите старания – обособеност и твърдоглав труд. Спортът е превъзходен метод за поддържане на здравето и интензивността. “

Можете да чуете речта й във видеото:

Ученици и учители се радваха на новата площадка, обещавайки заниманията по спорт да станат още по-активни. От управлението на учебното заведение посъветваха децата, че би трябвало да си задават високи цели и да не се отхвърлят от поетия път , до момента в който не реализиран стремежи триумф.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР