Отзиви след победата на БК Черноморец над гостуващия Рилски спортист

...
Отзиви след победата на БК Черноморец над гостуващия Рилски спортист
Коментари Харесай

Старши треньорът на БК Черноморец: Сега ще направим всичко възможно да станем и шампиони

Отзиви след успеха на БК Черноморец над гостуващия Рилски състезател (Самоков) с 95:90 след две продължения и класирането за край в Националната баскетболна лига за мъже:

Васил Евтимов, старши треньор на Черноморец: " Искам да благодаря на всички почитатели, които пристигнаха през днешния ден. Тази победа беше за всички бургазлии, това е един исторически край, с който те да се гордеят. Сега ще създадем всичко допустимо да станем и първенци, само че желая това, което сме постигнали до момента, те да се гордеят с него. От най-грозния мач това се трансформира в един от най-хубавите. На полувремето споделих на играчите, че съм играл толкоз мачове, гледал съм толкоз баскетбол, само че по-грозен баскетбол от този не бях гледал. Малко се ядосаха и започнахме да играем както би трябвало. Трябваше да отидем в Самоков да играем пети мач, само че ориста е такава, че ние сме на край. Показахме, че от януари насам сме по-добрият тим от Рилски състезател - в последните шест мача сме спечелили пет и това е доказателство, че сега ние сме по-добрият тим и заслужаваме да отидем на край против Балкан. Имаше 2000 индивида съгласно мен, което е добре за начало. Искам да ги радваме и да ги призовем да ни поддържат на финалите ".

Георги Боянов, състезател на Черноморец: " Искам да благопожелавам първия баскетболен край на град Бургас, на нашите почитатели, на моите съотборници и треньори. Това е пъклен труд, който сме положили, с цел да го заслужим. Едно желая да прибавя - през целия мач си повтарях " Бойчо Брънзов, бъди с нас " и той ни оказа помощ - това е истината. Когато направиш невъзможното да се върнеш в мача, ние си повярвахме, че през днешния ден ще победим, каквото и да става. Започнахме зле в първото продължение - открадната топка, панер. Бяхме обратно, само че вътрешно знаех, че е орис ".

Людмил Хаджисотиров, старши треньор на Рилски състезател: " Направихме доста неточности в обстановки, в които можехме да победим - механически неточности, елементарни неща. В такива обстановки не би трябвало да се случват сходни неща и по този начин им позволихме да се върнат, колкото и необикновено да звучи. Искам да поздравя моите играчи, тъй като се бореха до последно, няма от какво да се срамят и би трябвало да бъдат с високо вдигнати глави, тъй като не се предадоха и бяха в доста сложна обстановка. Поздравявам Черноморец за първото му класиране на край. Труден противник бяха за нас поради заради ексцентричния баскетбол, атлетизма и високия си растеж ".
 
Деян Карамфилов, състезател на Рилски състезател: " Сега е доста мъчно да приказвам след мача тъкмо, само че това, което усетих на игрището е, че направихме две неточности поред, тъпи набези, една щастлива тройка на Георги Боянов от много надалеч - тя сякаш прекатурна нещата, само че като цяло ние сме си отговорни - не може за една минута да пропиляваме подобен задатък и по-късно доста се изнервиха нещата. Борихме се до края, само че не успяхме да реализираме задачите си тази година. Като че ли тимът на Бургас се оказа много неуместен за нас във втората част на сезона. Винаги играхме сложни мачове с тях и те имаха малко психическо преимущество, защото ние бяхме първи в постоянния сезон. Имаше напрежение и упования към нас ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР