Отвориха за движение ремонтирания 23-километров участък на магистрала Тракия между

...
Отвориха за движение ремонтирания 23-километров участък на магистрала Тракия между
Коментари Харесай

Отвориха ремонтирания участък на АМ Такия - има ли задръствания

Отвориха за придвижване ремонтирания 23-километров сектор на автомагистрала " Тракия " сред Стара Загора и Чирпан в посока София. С възобновяване на трафика приключват и плануваните строителни работи по автомагистралата за летните месеци.

Още в първите часове след отварянето на ремонтирания сектор на автомагистралата, трафикът към този момент е натоварен, чака се на следващия ден и през уикенда да се ускори още повече.

Цялостният ремонт стартира през октомври предходната година. От Европейския център за транспортни политики показаха подозрения по отношение на качеството на ремонта, свързани с маркировката и полагането на асфалта.

Час преди стартирането на трасето, последните служащи довършваха предпазните уреди.

Отводняването е усъвършенствано, осъществено е студено преработване, което е новаторски и нов способ за ремонт на пътища. Гаранцията е три години, изясни Веселин Димитров, Областно пътно ръководство Стара Загора.

Последните довършителни елементи са по защитните огради. Те са еластични, а изпълнителите подсигуряват, че биха задържали при случай ТИР, който се движи с 90 км/ч.

Преди седмица при стартирането на платното в посока Бургас от Европейския център за транспортни политики оповестиха, че имат съществени забележки.

Направени са проучвания от Института за пътища и мостове на настилката, както и маркировката, той е упълномощен по отношение на това нещо, няма по какъв начин да разясня изказвания на неправителствени организации, сподели Веселин Димитров.

По-рано през днешния ден сектор от автомагистралата при 111 км остана затворен за повече от два часа поради злополука. 19-годишен лидер не спрял за полицейска инспекция. Започнала гонка с пътния патрул, при което лидерът провокира случай с 4 коли

Няколко часа по-късно 19-годишният водач от Хасково беше арестуван.

Репортер: Росица Колева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР