Отворени са офертите за изработването на технически проекти при ремонтно-възстановителните

...
Отворени са офертите за изработването на технически проекти при ремонтно-възстановителните
Коментари Харесай

Отворени са офертите за технически проекти за ремонта на 3 тунела от Хемус и Тракия

Отворени са офертите за изработването на механически планове при ремонтно-възстановителните работи на тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ по автомагистрала „ Хемус “ и на „ Траянови врата “ на автомагистрала „ Тракия “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ". Съоръженията са част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). Въз основа на плановете, които би трябвало да се създадат, по-късно ще се ремонтират и тунелите. Обществената поръчка е в три обособени позиции.
В обособена позиция едно е изработването на механически план при ремонта на тунел „ Топли дол “ при км 39+562 на Автомагистрала „ Хемус “. Стойността ѝ е 350 хиляди лева без Данък добавена стойност. Съоръжението е въведено в употреба през 1985 година и е с дължина 883 м.
Отворената оферта е на „ Пътпроект “ ЕООД.
Втората обособена позиция е за планиране на ремонта на тунел „ Траянови врата “ при км 53+297 на Автомагистрала „ Тракия “. Стойността й е 340 хиляди лева без Данък добавена стойност. Тунелът е в употреба от 1985 година и е с дължина 720 м.
Отворената оферта е на Обединение „ Свеко - Трансконсулт 22 “ ЕООД, в което вземат участие: „ Свеко Енергопроект “ АД и „ ТРАСКОНСУЛТ 22 “ ООД.
Третата обособена позиция - за планиране на ремонта на тунел „ Правешки ханове “ при км 54+672 на Автомагистрала „ Хемус “, е на стойност 320 700 лева без Данък добавена стойност. Съоръжението е в употреба от 1999 година и е с дължина 834 м.
Отворената оферта е на „ Виа План “ ЕООД.
Всеки от трите механически плана, които би трябвало да бъде изработен, включва осъществяването на разбор на риска, геодезически измервания, градивно проучване на съответния тунел, при нужда осъществяване на инженерно-геоложки изследвания и показване на механически отчет с планово предложение за ремонтно-възстановителни работи на оборудването. Целта е да се плануват всички нужни ограничения и действия, които би трябвало да се изпълнят, в сходство с условията на Наредбата за механически правила и правила за планиране на пътни тунели.
Общата индикативна стойност на поръчката за планиране е 1 010 700 млн. лева без Данък добавена стойност и се финансира от бюджета на АПИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР