Отворени са офертите в обществената поръчка за зимно поддържане на

...
Отворени са офертите в обществената поръчка за зимно поддържане на
Коментари Харесай

Над 6 милиона лева ще струва зимното поддържане на пътищата в Русенско

Отворени са офертите в публичната поръчка за зимно поддържане на пътищата в Северен централен регион

Отворени са офертите в публичната поръчка за избор на реализатори за зимно поддържане и възстановителни работи при спешни обстановки по републиканските пътища в Северен централен регион за зима 2022/2023.

На 2 септември бяха отворени офертите за зимното разчистване на автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Струма “ и „ Марица “, както и на републиканската пътна мрежа в регионите за обмисляне - Северозападен, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен регион.

Обявените поръчки са по ускорена процедура, с цел да се подсигури идния зимен сезон. Това се подхваща, с цел да се минимизират рисковете републиканските пътища да останат без поддържане през зимните месеци, защото срокът за провеждането и завършването на откритата социална поръчка с подписването на контракт лишава най-малко 6 месеца.

В публичната поръчка за Северен централен регион са 5 регионални пътни ръководства (ОПУ).
За ОПУ Велико Търново е отворена офертата на „ ПЪТНИ СТРОЕЖИ - ВЕЛИКО ТЪРНОВО “ АД. Прогнозната стойност на поръчката е 11 994 387 лева без Данък добавена стойност. Дължината на пътната мрежа в региона е 937 км;За ОПУ Габрово е отворена офертата на „ ПЪТНИ СТРОЕЖИ - ВЕЛИКО ТЪРНОВО “ АД. Индикативната стойност е 7 586 773 лева без Данък добавена стойност за поддържането на 519 км пътища;За ОПУ Разград е отворена офертата на КОНСОРЦИУМ „ ТРП ЛУДОГОРИЕ 2019 “, в което са: „ ПЪТИНЖЕНЕРИНГСТРОЙ-Т “ ЕАД, „ БИТУМИНА ГмбХ – БЪЛГАРИЯ “ ЕООД и „ СТРОЙМОНТАЖ “ ЕАД. Прогнозната стойност е 6 443 341 лева без Данък добавена стойност за поддържането на 505 км;За ОПУ Русе е отворена офертата на „ ПЪТИНЖЕНЕРИНГ “ АД. Прогнозната стойност е 5 877 710 лева без Данък добавена стойност. Дължината на пътната мрежа в региона е 497 км;За ОПУ Силистра отворената оферта е на „ ПЪТПЕРФЕКТ-Т “ ЕАД Индикативната стойност е 6 234 500 лева без Данък добавена стойност за поддържането на 506 км пътна мрежа.
Срокът за осъществяване на договорите по оповестените ускорени процедури ще бъде не повече от 7 месеца. Индикативната стойност на публичните поръчки е избрана съгласно бюджета на АПИ за поддържане на 20 000 км републиканска пътна мрежа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР