Отводняват района на свлачището край Албена, където двама души бяха

...
Отводняват района на свлачището край Албена, където двама души бяха
Коментари Харесай

Отводняват района на свлачището край Албена, където двама души бяха затрупани

Отводняват региона на свлачището край Албена, където двама души бяха затрупани. Това заяви заместник-кметът по строителството на община Балчик Димитрин Димитров, който оглавява спешния щаб след случая.

" Достъпът до региона ще бъде под възбрана, до момента в който се убедим, че няма заплаха от нови свлачищни процеси ", заяви Димитров. Той уточни, че по ската още се стича вода, която сега се изпомпва от 19-метрова отвесна водосборна шахта, заяви Българска телеграфна агенция.

В деня на свличането на земната маса експертите са установили, че подпочвените води са достигали до шестнадесетия метър в оборудването. Сега към този момент те са на половина изпомпани от шахтата. Заместник-кметът добави, че в случай че през идната седмица течовете спрат, спешният щаб ще направи нов обход в региона, с цел да се откри дали другите две водосборни шахти за подпочвените води действат обикновено.

Свлачището потегли на 9 август в региона на заведение, при което отдолу под отломките бяха извадени наемателят на заведението и неговата брачна половинка. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР