Отварянето на заведения и молове към днешна дата е невъзможно.

...
Отварянето на заведения и молове към днешна дата е невъзможно.
Коментари Харесай

Проф. Богов: Невъзможно е към днешна дата отварянето на заведения и молове

Отварянето на заведения и молове към днешна дата е невероятно. Тази безапелационна позиция изрече шефът на УМБАЛ “Александровска ” проф. Борис Богов. Ръководителят на лечебното заведение призна - сега фактически данните за разпространяването на COVID-19 са положителни и здравната система се оправя, само че това не значи ограниченията да бъдат разхлабени.
Директорът на Александровска болница предвижда, че може би в средата на февруари ще има повишаване на инфектираните с COVID-19.

Думите му идват на фона на терзанията в цяла Европа поради новия вариант на инфекцията, който е по-заразен. Вчера на заседание на евролидерите се заприказва за ограничавания на пътуванията в границите на Общността. Планира се и въвеждането на нов, пурпурен цвят на картата, който да посочва страните със сериозен брой на инфектирани с ковид.

“Ако първата седмица на януари излекуваните са към 10 000, втората седмица те са 15 000, а през вчерашния ден са 31 000”, изясни прох. Богов, само че бе безапелационен:

“Трябва да бъдем по-осторожни, с цел да не ни изиграе разхлабването на ограниченията неприятна смешка и да се наложи след 2-3 седмици затваряне отново”.

След две седмици, към 4-ти, ще се направи разбор и в случай че той разрешава, ще се премине към отхлабване на някои ограничения - може би потегляне на учебни заведения за по-големите възпитаници, театрите... Най-накрая ще останат заведенията и моловете, безапелационен бе шефът на УМБАЛ “Александровска”.

Това е въпрос на самообладание и разсъдък. Ако обстановката разрешава, ограниченията ще бъдат релаксирани, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР