Отварянето на детските градини в момента е опасно действие. Първо

...
Отварянето на детските градини в момента е опасно действие. Първо
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Отварянето на детските градини в момента е опасно

Отварянето на детските градини сега е рисково деяние. Първо би трябвало да изчакаме и да забележим какъв е резултатът от разхлабването на ограниченията. През това време ще имаме задоволително насъбран опит в Германия и Дания, с цел да забележим какво се случва.
Това съобщи ръководителят на Националният действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски пред bTV.

Генералът акцентира, че заразяването с ковид у нас е с изразена наклонност - то става във формата на клъстери и има ясно проследима линия от кое място е пристигнала болестта.

По думите му няма данни за дифузно разпространяване - т.е да не може да се разбере източникът на заболяването.

Покрай Великден имаме явен и проследим пик. След това, също по причинност, след 1 седмица имахме пик и в умрелите пациенти. Прогнозата се сбъдна, само че в ниски граници. Това е добре, разясни ген. Мутафчийски

Според него страната ни не може да слага критерии като в Германия за стягането на ограниченията.

Той е безапелационен, че здравната ни система не може да издържи, в случай че дневно има регистрирани по нови 300 случая.

" Не единствено броя на болните би трябвало да се гледа. Важен е и капациетът на лечебните заведения. Имаме растеж в броя на настанените в болница и в интензивни отделения ", добави той.

Мутафчийски изясни, че границата за български жители не е затваряна и всеки, който е в чужбина, може да се прибере, само че би трябвало да съблюдава 14-дневна карантина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР