Отваряна каса в директорския кабинет, заповеди от доктор Антон Живков

...
Отваряна каса в директорския кабинет, заповеди от доктор Антон Живков
Коментари Харесай

МЗ сигнализирана за произвола в болницата в "Овча купел"


Отваряна каса в директорския кабинет, заповеди от лекар Антон Живков са част от завареното през днешния ден от законният изпълнителен шеф на Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация /НСБФТР/ доктор Йордан Иванчев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Както към този момент БГНЕС заяви, една от най-апетитните и към момента неразграбени лечебни заведения – тази в „ Овча купел ”, е в тотална безтегловност заради нахлуването в директорския кабинет на лекар Антон Живков, без той да е вписан в Търговския указател, а доктор Иванчев не е освобождаван и не е уведомяван за никаква промяна. Живков твърди, че е изпратен персонално от здравния министър Кирил Ананиев и стартира да се разпорежда в болничното заведение. На 12 април Антон Живков, под претекст, че е новият шеф, е взел ключа от директорския кабинет от защитата на болничното заведение, влезнал вътре и съпроводен от госпожа /по данни на защитата показана за икономическия шеф – Петрана Лалева/ са почнали да ровят по документите в кабинета. Преди време шефът на болничното заведение в „ Овча купел ” доктор Иванчев алармира прокуратурата за безчинствата на нелегално разпореждащ се шеф.

Тази заран към 9.30 часа законният изпълнителен шеф на Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация /НСБФТР/ Йордан Иванчев пристигна в болничното заведение.

„ Аз към момента съм по закон изпълнителен шеф на болничното заведение и пристигам да забележим на какво съображение има хора в моя кабинет и да продължим работата, тъй като имаме доста значими и виновни задания “, изясни той.

Влязоха в кабинета и там Иванчев откри, че едната каса е отключена. В нея, по думите му е имало документи. По-късно сподели и заповеди, подписани от лекар Антон Живков. Преди дни той призна в телефонен диалог с кореспондент на БГНЕС, че към момента неговото предопределение не е вписано в Търговския указател. Д-р Живков изясни тогава, че за момента не може да подписва никакви контракти и да влиза в връзки с компании, банки и други организации, до момента в който не бъде публично вписан в регистъра.

„ Ето ви документи, които са подписани от него. Според мен това е безусловно нарушаване на закона “, сподели Иванчев пред камерите заповедите. В един миг в постройката се засякоха Иванчев и Живков. „ Видях го. Той не сподели нищо, има някаква госпожа Лалева, която е с него, която се държи управителен. Не знам на какво съображение е тук, сподели, че има подписан контракт, не ми го дадоха. Свързах се с министерството, потвърдиха ми, че все още към момента аз съм шеф “, сподели той. Поискали незабавно да ги уведоми документално за случилото се. Писмо беше написано и занесено в Министерство на здравеопазването. В него Иванчев изяснява случая, какъв брой е незабавен и какви неща би трябвало да бъдат свършени.

Юрисконсултът Даниела Цекова през днешния ден разбра, че в действителност не е уволнена. Тя звънна на шефа на охранителната компания. „ Искаме подпомагане, тъй като това са безусловно самоуправи дейности и не би следвало да се случват в 21 век. Някой да идва и да си се самонастанява, да си върти ключове, да си заключва “, реагира тя. Поиска да ги предложения доброжелателно да изоставен територията на болничното заведение. До към обед те не излязоха.
 Болницата в "Овча купел". Болницата в "Овча купел". / БГНЕС
БГНЕС писа към този момент, че медицинският личен състав и пациенти на болничното заведение в „ Овча купел “ са създали декларация подписка в поддръжка на сегашното управление с шеф лекар Иванчев, в която все още са се подписали над 170 души. В декларацията, която е адресирана до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев се споделя: „ Ние, работещите в Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация /НСБФТР/ изрично възразяваме против решението на управлението на министерството на опазването на здравето за смяна в управлението на НСБФТР “.

Докога тази система ще мачка руските хора. Господин Иванчев си прави прецизно работата, сподели мъж, който твърди, че е пациент тук. „ Моят началник е лекар Иванчев. Аз съм уверен, че най-малко досега той е шефът, най-малкото, че ние не сме имали никакви професионални контакти с така наречен нов началник – доктор Живков. И ние сега сме в неразбиране, тъй като се случват нещата по този метод “, съобщи доктор Янкулов, шеф на медицинския център към болничното заведение. Той се е подписал в декларацията. Лъчезар Василев, който във физиотерапевти в болничното заведение споделя, че доктор Иванчев е единственият шеф, който взел съответни ограничения за възобновяване на болничното заведение и има направен план за възобновяване на част от банята - това не се е случвало последните 20 години. „ Тоест той прави всичко допустимо вода да бъде употребена, а не да изтича в реката “, добави той. Васил Германов, който също е физиотерапевт в болничното заведение съобщи, че поддържа ръководството на доктор Иванчев. „ За тази една година, която е шеф той сподели, че има предпочитание и направи съответните стъпки за подобряването на болничното заведение. Недоумявам, тъй като желаят да се смени управата, в случай, че вървят нещата “, сподели той.

БГНЕС напомня, че през последните месеци има серия от кавги към болничното заведение в „ Овча купел “. Те са свързани с това, че тя е собственик на апетитни парцели и минерална вода с изключителни лечебни качества. Принципал на болничното заведение е здравното министерство, чието управление лишава минерални извори в “Горна баня ” и “Овча купел ” и прилежащите им здания, с цел да ги даде безплатно на Столична община. Решението се взима в миг, в който някогашният министър на опазването на здравето Николай Петров е в болнични. В този миг го замества Лидия Нейчева, която е фармацевт.
 Касата с документи. Касата с документи. / БГНЕС
За ползи, свързани с апетитните парцели на болничното заведение, сочи фактът, че постройката е оставена да се разрушава, от години се водят нескончаеми каузи сред Софийска община и управлението на болничното заведение. През септември предходната година шефът на болничното заведение е получил писмо от Министерство на здравеопазването, в което се споделя, че капиталът му би трябвало да бъде понижен от 543 000 на 89 130 лв.. След този документ управлението би трябвало да трансферира на Общината парка, балнеолечебницата и двата парцела в квартал Горна баня. Това са почти 90% от всички капитали на болничното заведение.

Служителите на болничното заведение недоумяват за какво е тази атака за парцелите, откакто договорите по Оперативна стратегия „ Интелигентен напредък “ към този момент са подписани. Следователно, всички дейности по прекачване на парцелите ще бъдат непозволено осъществени в нарушавания на решение №30 на Министерски съвет. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР