Отвара с глог 1. Прави се запарка от глогов цвят, като

...
Отвара с глог
1. Прави се запарка от глогов цвят, като
Коментари Харесай

3 билкови рецепти при аритмия

Отвара с глог

1. Прави се отвара от глогов цвят, като 1 супена лъжица дрога се залива с 250 мл вряща вода и се оставя да кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чашка, 3 пъти на ден.

В аптеките се подготвя или купува подготвена глогова смес (1:5), от която се вземат по 20 капки, 2-3 пъти на ден.

У нас е основан препарат от глог, наименуван кратемон, който се ползва за лекуване на коронарна болест.

2. Една супена лъжица от плода би трябвало да се залее с 200 мл вряла вода и да се държи на слаб огън, до момента в който размерът на течността се понижи 2 пъти. Получената течност се приема половин час преди хранене, три пъти дневно, по 40 капки на една чаена лъжичка. Период на приемане – не по-малко от три месеца.

3. Нарязаните плодове или цвят от глог се заливат не с вряла вода, а със студена. Поставят се на водна баня, престояват 30 минути и по-късно се прецеждат с марля. Приема се както в горната рецепта.

4. Изсушените цветове на глога могат да се употребяват за изработката на смес. Слагат се в буркан и в него се изсипва водка. След това бурканът се затваря компактно и се слага на мрачно място в продължение на 30 дни. Приемайте от получената настойка три пъти дневно, по една чаена лъжичка, с цел да се чувствате добре.

Лек от маточина

 Една супена лъжица сухи листа от маточина би трябвало да се залеят с 500 мл вряла вода, да се изчака час и да се прецеди със решето или марля. Вземайте получения чай по 3 пъти дневно, по 1 винена чашка.

Настойка с валериана

Билката валериана може да се окаже не по-малко ефикасна по време на аритмия и тахикардия. Вземете натрошен, прясно изсушен корен на растението (една супена лъжица) и го поставете вечерта в 500 г преварена вода. Оставя се да престои една нощ. На сутринта течността се прецежда и през първите три седмици се пие по една трета чаша от нея. След това до края на лекуването – три пъти дневно, по една супена лъжица. Лечението продължава 2 месеца, прави се отмора за един месец, след което може да се повтори.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР