Отстраненият от министъра на икономиката и индустрията председател на Патентното

...
Отстраненият от министъра на икономиката и индустрията председател на Патентното
Коментари Харесай

Отстранената шефка на Патентното ведомство: Служебното правителство ни уволнява вероломно

Отстраненият от министъра на стопанската система и промишлеността ръководител на Патентното ведомство Таня Найденова упрекна служебното държавно управление в реваншизъм.

" Аз съм назначена от постоянно държавно управление, определено от хората. Тази неправилна норма служебното държавно управление да си разрешава такива съкращения и такова вероломство, безусловно, с хората, е напряко неприемливо. Аз съм назначена от Кирил Петков, подчинена бях на министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова ", сподели Найденова пред bTV.

Тя описа, че е била отстранена, до момента в който е в отпуск. Научила по телефона, че към този момент не е ръководител, багажът й бил изхвърлен, до момента в който я няма. Найденова заяви и че не е получила заповедта, с която е отстранена и не я е подписала.

" Не знам какво наложи смяната в Патентното ведомство, една институция, която няма никакво отношение към рецесиите, които би трябвало да взема решение страната - в енергетиката и с цените ", сподели още отстраненият ръководител. Тя е безапелационна,че ще апелира заповедта, с която е уволнена, тъй като, съгласно нея, претекстовете са скалъпени и ръководещите в Министерството на стопанската система и промишлеността се чудят по какъв начин да оправдаят отстраняването й.

Таня Найденова отхвърли обвиняванията на Министерството, че не е била на работа общо месец. Тя е безапелационна, че има подписана от министър Нинова молба за годишен отпуск и прикани да се открие къде в министерството е тя.

Освен това Найденова е била в командировка във връзка три административни съвета - в Люксембург, Женева и в Мюнхен, където наличието й е било наложително.

В Люксембург тя е била в Европейския патентен съд, поради образуването на който сегашният ръководител на Патентното ведомство бе уволнена, защото се наложило от канцеларията на френския президент Макрон да търсят сметка на България поради нейно безучастие. Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР