Отстъпките за изрядните също може да са по-големи, казаха експертиНовият

...
Отстъпките за изрядните също може да са по-големи, казаха експертиНовият
Коментари Харесай

Джигитите на пътя с „Гражданска“ над 2 бона

Отстъпките за изрядните също може да са по-големи, споделиха специалисти

Новият модел на наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “ ще санкционира съществено неспазващите разпоредбите водачи. Въвеждането на системата „ бонус-малус “ ще увеличи полицата на джигитите на пътя до над 2000 лв..

Новото управление на Комисията за финансов контрол преработва и скалата, и разпоредбите за застраховката. Предвижда се тя да бъде по-скъпа за систематичните извършители и по-евтина за изрядните водачи, съобщи bTV.

От комисията са безапелационни, че новите правила ще влязат в действие от идната година, въпреки че в края на предходната бяха оттеглени след съществено публично неодобрение. Тогава се предвиждаше нарушаванията да вървят с автомобила, водача и притежателя на колата. Сега обаче автомобилът изрично няма да наследява греховете на старите притежатели.

Според остарялата канара тежките нарушавания можеше да оскъпят наложителната застраховка до 400%. А отстъпките доближиха до 25%.

Греховете на водача ще бъдат най-много регистрирани на самият водач. Възможно решение е в случай че предоставим автомобила на друго лице, осъществените нарушаване от това друго лице да се придвижват и върху притежателя. А скалата с наказванията може да скочи и фрапантно. „ Може ли да е 700%? Може да е 700%. Въпросът е това да е обосновано и аргументирано ”, счита Венелина Томова от Комисията за финансов контрол. Така при базова цена на застраховката към 300 лв. значи - гражданската да е 2100.

Отстъпките за изрядните също може да са по-големи. Те обаче не може да са равни на наказванията. Иначе системата няма да е финансово постоянна.

Нарушенията на пътя ще бъдат регистрирани най-вече на самия водач. Възможно е, в случай че предоставим автомобила на друго лице, осъществените нарушавания от него да се пренесат и върху притежателя. В комисията обмислят да има изключения.

„ Много деликатно да се уточняват нарушаванията, за които още се минава в погорен клас. Основните би трябвало да бъдат нарушавания за скорост, за алкохол - не би трябвало да има за неспазване на отдалеченост, за погрешно изпреварване, за противоположни маневри ”, счита Владимир Тодоров.

Според разнообразни прогнози новата система би понижила нарушаванията на пътя с 10- 15 %, а оттова и броя на злополуките. В първата година когато проработи новата система за гражданската отговорност всички водачи ще стартират на чисто и няма да се имат поради предходните им нарушавания. / flagman.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР