Оцет за здраве, оцет за почистване. Ферментиралият ябълков продукт се

...
Оцет за здраве, оцет за почистване. Ферментиралият ябълков продукт се
Коментари Харесай

Ябълковият оцет и ползите за косата

Оцет за здраве, оцет за разчистване. Ферментиралият ябълков артикул се трансформира в същински шлагер със своята мултифункционалност. Но с изключение на да го пием и да го използваме като сурогат на другите почистващи артикули, цялостно с химикали, може да ни влезе в приложимост и в грижата за здравето на косата и скалпа. Ето по какъв начин.

Пърхот

Това несъмнено е един от най-досадните проблеми, който можем да имаме. Освен че наподобява неприятно, пърхотът основава и редица неудобства. А оцетът с неговото антибактериално и противогъбично деяние може да ни помогне да се избавим от белите прашинки.

Киселината в оцета оказва помощ за регулирането на равнището на pH и по този метод балансира скалпа. Освен това, се заобикаля натрупването на дрожди в омазнените области, които провокират лющене.
 Снимка 412520

Продуктите

Колкото и постоянно да мием косата си, може да не я почистваме задоволително добре от всички артикули, които използваме за фиксирането и грижата за нея. А отмиването с ябълков оцет оказва помощ за премахването на натрупванията от изсъхнал шампоан да вземем за пример, които също могат да провокират пърхот.

Освен това, всички артикули, които използваме, нарушават pH-то на скалпа, а, киселината в оцета го възвръща.

Сърбеж

Той може да е провокиран както от съществуването на пърхот, по този начин и от други положения, като атопичен дерматит и псориазис. И ябълковият оцет може да ни помогне да се оправим с това неприятно, сърбящо чувство по главата, което сигурно може да скапе деня ни.
 Снимка 412521

Косопад

Когато скалпът ни е спокоен и здрав, косопадът е доста по-малко евентуален. Киселината я ябълковия оцет отстранява мъртвите кафези и подтиква космените фоликули и растежа на нова коса.
 Домашният ябълков оцет и изгодите за здравето
Домашният ябълков оцет - напитка за здраве

Ползите са доста

Красива коса

Красивата коса е хубавичко коса. Отмиването с ябълков оцет може да я направи доста по-блестяща и добре изглеждаща, в сравнение с редица скъпи и не изключително потребни артикули. Киселината затваря кутикулите на косъма и той наподобява равен, здрав и ослепителен. Така се предотвратява и накъсването, написа Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР