Оценки сочат, че един човек умира от глад на всеки

...
Оценки сочат, че един човек умира от глад на всеки
Коментари Харесай

На всеки 4 секунди: един човек умира от глад

Оценки сочат, че един човек умира от апетит на всеки 4 секунди, предизвестиха над 200 неправителствени организации. И настояха за решителни интернационалните дейности, които " да сложат завършек на виещата се като серпантина рецесия от световен апетит ".

В отворено писмо до международните водачи, които се събират в Ню Йорк за Общото заседание на Организация на обединените нации, 238 организации от 75 страни, в това число " Оксфам " (Oxfam), " Спасете децата " (Save the Children) и " План интернешънъл " (Plan International), показаха отвращение от внезапно възходящите равнища на глада.

" Зашеметяващите 345 милиона души в този момент изпитват изострен апетит, тези хора са над два пъти повече в сравнение с през 2019 година ", се споделя в изказването на НПО-тата.

Въпреки обещанията на международните водачи в никакъв случай повече да не позволяват апетит през XXI  век, гладът още веднъж е неминуем в Сомалия.

По света 50 милиона души са на ръба на гладната гибел в 45 страни, споделят те, представени от БНР. Посочвайки, че се счита, че към 19 700 души умират от апетит всеки ден, неправителствените организации споделиха, че това значи, че един човек умира от апетит на всеки четири секунди.

" Ужасно е, че с всички технологии в селското стопанство и техниките за прибиране на реколтата през днешния ден към момента приказваме за апетит през XXI век ", сподели в изказването Мохана Ахмед Али Елджабали от йеменската Асоциация за грижа за фамилията - един от подписалите писмото.

" Тук не става въпрос за една страна или един континент, и гладът в никакъв случай няма единствено една причина. Става дума за несправедливостта на цялото човечество ", упорства той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР