Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) е задължителна за

...
Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) е задължителна за
Коментари Харесай

Прокуратурата: Трябва ОВОС за строежите край Алепу

Оценката за влияние върху околната среда (ОВОС) е наложителна за градежите на плажа край Алепу. Това е един от претекстовете, с които прокуратурата стачкува решение на бургаската екоинспекция.

Делото е против решение на бургаската екоинспекция, която е решила, че за градежите на така наречен подпорна стена и на бъдещия комплекс, няма потребност от оценка за влияние върху околната среда. То е издадено не от шефа на институцията, а от упълномощено лице, което е един от претекстовете на митинга, разяснява прокурор Андрей Червеняков и добави:

„ Когато самите капиталови планове касаят крайбрежна зона или свлачищен регион, както е в тази ситуация, нейното осъществяване (на Оценка на въздействието върху околната среда – б.а.) е наложително “, разясни той

Не сме съгласни с доводите на прокуратурата, уточни юристът на компанията – реализатор Елисавета Василева:

„ Преценено е освен от Регионална инспекция за опазване на околната среда, само че и от министерството. Част от разногласието е минал и през министерството. Защото не попада в обсега на приложение 2, което е представено от прокуратурата, което касае брегоукрепителни действия, които се правят на самия бряг. В случая, нашето оборудване не е на брега “, разясни тя.

Делото продължава през юли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР