Оценката на изборите е какво реално са направили от Министерство

...
Оценката на изборите е какво реално са направили от Министерство
Коментари Харесай

Политологът Даниел Стефанов: Изборите ни покриват стандартите за честни избори по света

Оценката на изборите е какво действително са създали от Министерство на електронното ръководство (МЕУ). Решението ни споделя, че МЕУ е почнало процедура не от този, от който би трябвало. Изборите са принадлежности, който може да реши значими проблеми в обществото по кротичък метод. Нещата сега вървят към остра радикализация посредством изборния развой. Това съобщи политологът Даниел Стефанов в предаването „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 718
„ И двете страни назовават това, което се случи, държавен прелом. Изборният развой от години има систематичен проблем. Всички знаем за невалидните бюлетини. Въведохме машинното гласоподаване без нужната подготовка. Те започнаха да основават кавги. Българските  институции отхвърлиха да разпишат правила за машинното гласоподаване ”, изброи проблемите политологът.  

„ Много е значимо да има написани процедури и те да се съблюдават. Трябва да изберем способ за гласоподаване. Важно е да проведем почтени избори, от които резултатите да се признаят от всички. Първата стъпка е да смъкнем малко напрежението. Българските избори покриват стандартите за почтени избори по света, макар грешките ”, счита Стефанов.

По думите на политолога всякога политизираме проблемите и стопираме да търсим верните решения.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР