Оцелул спечели промоция за румънската Суперлига, след като в последния

...
Оцелул спечели промоция за румънската Суперлига, след като в последния
Коментари Харесай

Оцелул се завърна в елита на Румъния, Чунчуков приключи сезона с гол


Оцелул завоюва промоция за румънската Суперлига, откакто в последния кръг от плейофите в Лига 2 победи с 1:0 Униреа (Деж) и финишира с три точки пред преследвача Динамо (Букурещ). Единствения гол за тима от Галац означи разван Горовей от дузпа в 70-ата минута. 

Оцелул се завръща в елита след пауза от 12 години и под управлението на същия треньор, който изведе отбора до купата през сезон 2010/11 - Доринел Мунтеану. 

В Суперлигата от новия сезон ще играе и Политехника (Яш), който беше най-постоянен в плейофната фаза и още преди няколко седмици си подсигурява място в елита. Днес Политехника разгроми с 4:1 Динамо (Букурещ) с по два гола на Роберт Йон и Александру Муси и събра 60 точки - с осем повече от втория в крайното класиране Стяуа (Букурещ).

Стяуа се наложи с 4:2 над Глория (Бузъу), а един от головете означи Цветелин Чунчуков. Българският нападател на " стелистите " завърши акцията с 8 попадения, а голмайстор на Лига 2 стана неговият съотборник Богдан Чиприлиу, който също се разписа против Глория и изпревари с един гол звездата на Брашов Милчо Ангелов.

Стяуа няма право да се изкачва в елитната дивизия поради възбрана от румунската федерация, само че от клуба заявиха, че ще си търсят правата по правосъден път. В баражите за Суперлигата Динамо (Букурещ) ще се изправи против Арджеш (Питещ), а Глория (Бузъу) ще има за противник УТА Арад.

Снимки: gsp.ro, prosport.ro
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР