Оцелелият розов пеликан, намерен в с. Водно е опериран успешно.

...
Оцелелият розов пеликан, намерен в с. Водно е опериран успешно.
Коментари Харесай

Оцелелият розов пеликан, намерен в с. Водно е опериран успешно

Оцелелият розов пеликан, открит в с. Водно е опериран сполучливо. В момента птицата е в положително общо положение, само че няма да може да лети, защото има необратими увреждания на едното крило. Специалистите ще преценяват каква ще бъде ориста му след възобновяване. Вероятно ще бъде настанен за развъждане, само че е изключено връщането му в дивата природа.

Припомняме, че на 15 април край силистренско село бяха открити три розови пеликана. Два от тях бяха мъртви, а третият бе ранен. Той бе изпратен в центъра за размножаване и рехабилитация на редки типове на Сдружение с нестопанска цел " Зелени Балкани ".

Добре е да се знае, че намерилите застрашени типове в заплаха, би трябвало да се потърси съдействието на институциите или локалната власт, които имат компетенцията и опцията да подхващат съответните законови ограничения.

Сдружение с нестопанска цел " Зелени Балкани " е създал специфична директива по какъв начин се постъпва при намиране на ранено животно. Тя е оповестена на интернет страницата на инспекцията на адрес: http://www.riosv-ruse.org/signali/4060-kakvo-da-napravim-kogato-naberim-bedstashto-zhivotno.html
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР