Оцелелите от пожара обитатели на дома за възрастни хора в

...
Оцелелите от пожара обитатели на дома за възрастни хора в
Коментари Харесай

Оцелелите от пожара в дома за възрастни в с. Рояк ще бъдат настанени в с. Аспарухово

Оцелелите от пожара жители на дома за възрастни хора в село Рояк ще бъдат евакуирани в село Аспарухово по решение на кмета на Дългопол, заяви Българска национална телевизия с позоваване на старши комисар Атанас Михов, шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна. Повечето от хората са мъчно преносими, добави той.

Пожарът към този момент е премахнат изцяло, само че 9 души изгубиха живота си, има и обгазени . Двама от потърпевшите са в тежко положение.

" Ситуацията е овладяна . На място са изпратени шест екипа, като първи идва този от Дългопол, дружно с полицията. Заварват комплицирана конюнктура - огромни пламъци от покрива със мощно задимяване. Веднага стартира извеждане на хората от вкъщи и предаването им на полицията. 58 души са евакуирани, като медицинските екипи установяват гибелта на 9 от тях. " - съобщи шефът на РДПБЗН-Варна комисар Тихомир Тотев.
 Девет жертви на пожар в дом за възрастни хора в провадийско село Обновена
Девет жертви на пожар в дом за възрастни хора в провадийско село

Около 60 души са настанени в общественото заведение

Припомняме, довечера в дома избухна пожар, който е тръгнал от покрива и е засегнал третия етаж. Сигналът за трагичния случай е подаден малко преди 18 часа. Веднага на място са изпратени пожарни и избавителни екипи, осъществена е евакуация. Уточнява се, че няма изгорели стаи, огънят е засегнал 150 квадратни метра покривна повърхност.

От Окръжната прокуратура във Варна оповестиха, че са образували досъдебно произвеждане по случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР