Оцелели описаха страха и ужаса, които са преживели, докато най-малко

...
Оцелели описаха страха и ужаса, които са преживели, докато най-малко
Коментари Харесай

Оцелели разказват за зловещите последствия от поне 50 торнада, които разкъсаха САЩ

Оцелели описаха страха и ужаса, които са претърпели, до момента в който минимум 50 торнада раздраха южната и централната част на Съединени американски щати, като удариха осем щата, в това число Арканзас, Илинойс, Индиана, Кентъки, Мисури, Мисисипи, Охайо и Тенеси.

Ветровете прекъснаха електропроводите, откъснаха покриви на здания и в някои случаи унищожиха цели общности. Опасенията са, че над 100 души са починали, минимум 80 в Кентъки, съгласно държавни и локалните управляващи.

Ето няколко истории от тези, които оцеляха:

Киана Парсънс-Перес мъчно съумяла да не изпадне в суматоха, когато мощните ветрове срутиха постройката, в която се намирала и я приковали на земята под купчина тежки парчета. Парсънс-Перес е една от многото служащи, хванати в капан под руините на фабрика за свещи в Мейфийлд, Кентъки, откакто беше ударена от торнадо късно в петък.

Ужасът почнал, когато Киана усетила вятър, макар, че била във вътрешността в постройката. Тя си спомня, че светлините почнали да мигат, а ушите ѝ да пукат и секунди по-късно постройката се разкъсвала към нея, срутвайки се

„ като кула от карти “ .



„ Случи се толкоз бързо. Всички просто се люлеехме напред-назад и по-късно взрив, всичко се срина върху нас. Сякаш някой човек взе парче от постройката и таванът падна върху нас “, споделя тя. Парсънс-Перес била затрупана, а краката ѝ заклещени под парчета. Нейни сътрудници я заобиколили, някои викали за помощ, а други просто се молели. Когато спряла да усеща пръстите на краката си тя се тормозила и почнала да излъчва наживо във Фейсбук.

На клипа Киана споделя: „ Не знам кой гледа, апелирам ви изпратете ни помощ. В капан сме, стената ме е затиснала. Никой не може да стигне до нас, молете се за нас. Опитайте се да извикате помощ за нас “. В последна сметка тя е избавена и споделя: „ След като излязох от там не можех да направя нищо друго, с изключение на да благодаря на Бог. Това е единственото нещо, което ме избави. Не е за поверие, че се измъкнах от там “.

„ Знаех, че идват още торнада “

Джефри Уиър бил самичък у дома в Бей, Арканзас, гледал локалните вести и проследявал бурята на своя iPad, когато токът спрял. След като излязъл на открито, с цел да види какво е времето, блъснала гръмотевица и Уиър се шокирал, тъй като ненадейно видял торнадо. Той е израснал в Бей и бил привикнал с вятърни стихии, само че не е виждал нищо сходно.

„ Това беше единствено първата линия от стихии. Знаех, че идват още “, споделя той. След като видял торнадото се тормозил още повече, тъй като не е имало метод да ревизира посоката на торнадото. По време на бурята той се сгушил с кучето си и изчакал приятелите му да се обадят и да го осведомят за пътя на стихията. Часове по-късно, когато слънцето изгрява, Уиър съумява да види опустошението, породено от торнадото в Труман, град на към 8 км.



Домовете са раздрани, покривите отнесени. Отломки, разпръснати по всяко поле и път. „ Беше просто сърцераздирателно да видя вредите и загубата на живот в региона “, сподели той. „ Сърцето ме боли за тези, които са изгубили домовете си, изключително тъкмо преди Коледа “.

„ Целият град е срутен “

Жителите на Мейфийлд, където се намира фабриката за свещи, за която Киана Парсънс-Перес описа, е една от най-опустошените общности. Стивън Едлър споделя, че торнадото е „ прорязало сърцето на Мейфийлд “.

Някога живописният градски площад, в този момент го няма, останали са единствено парчета от това, което в миналото е било душата на града. „ Всяка историческа постройка, която имахме, е на земята, църкви, които съществуват от стотици години са сринати. Това е като военна зона или като от някакъв филм “, споделя Едлър.

„ Никога няма да наподобява по същия метод. Целия град е срутен “ ,

прибавя той.

И до момента в който Коледа може да не наподобява по този начин, както предходната година, духът на празниците ще остане в благодарността и любовта, които ще обединят още веднъж дребния град Мейфийлд. „ Не са подаръците под елхата (което ще ни сплоти тази година), а фактът, че можем да бъдем дружно “, споделя Стивън Едлър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР