Отсега нататък студентите в Оксфорд няма да ръкопляскат, а ще

...
Отсега нататък студентите в Оксфорд няма да ръкопляскат, а ще
Коментари Харесай

Огромна промяна за студентите в Оксфорд, за първи път...

Отсега нататък студентите в Оксфорд няма да ръкопляскат, а ще махат с ръце.Това изобретение е предизвикано от желанието да се сътвори по-комфортна атмосфера за студентите с аутизъм, обезпокоително разстройство и други проблеми на психологичното здраве, които нормално заобикалят диспути и други всеобщи събития.

Ръкопляскането може да предизвика пристъпи и заради това студентският съвет в Оксфордския университет вкарва версия на аплодисментите от английския език на жестовете – така наречен джазови ръце (jazz hands). Човек подвига длани нагоре и ги върти ту наляво, ту надясно.

Искаме да накараме хората да употребяват езика на жестовете за изложение на утвърждение на нашите събития, с цел да може да се посещават от всички, в това число от хората, страдащи от психологични разстройства, споделя представителка на студентския съвет Рошин Маккалион.

Отказът от аплодисментите в интерес на новия знак беше гласуван от студентите в Оксфорд в края на октомври. Решението предизвика разнообразни мнения в средствата за всеобща информация.

The Sun назова студентите „ снежинки “, което е сленг и значи „ прекомерно сензитивен “, „ под натиска на политическата уместност “, прецизира Profit.bg.

„ Поздравявам Оксфордския университет… Скоро там всички форми на другарство със тон ще бъдат неразрешени. Само в цялостна тишина можем същински свободно да се самоизразяваме “, сподели хумористът Андрю Дойл.

Националният студентски съюз на Англия от 2015 година приканва да не се ръкопляска на техни събрания, а от септември 2018 година възбрана на аплодисментите има в Манчестърския университет. Тогава Пиърс Морган написа в Twitter – „ Британия губи разсъдъка си “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР