Отсега искам да призова политическите партии да не губят и

...
Отсега искам да призова политическите партии да не губят и
Коментари Харесай

Румен Радев: Партиите да не губят и ден, от днес да търсят начин за правителство

" Отсега желая да прикани политическите партии да не губят и ден. Да не чакат да се завъртят мандатите и тогава да мислят по какъв начин да сформират държавно управление. Този развой би трябвало да върви още от през днешния ден. "

Това прикани президентът Румен Радев в първи коментар след изборите. Той изрази убеденост, че политическите сили към този момент са в разговор и търсене на формула за сформиране на стабилно ръководство. Но отхвърли да разяснява обстоятелството, че основните играчи – първите две сили ГЕРБ и ПП-ДБ към момента мълчат.

Попитайте тях. Аз не давам отговор за тяхното безмълвие “, сподели Радев.

Първостепенна задача съгласно него е партиите да се обединят към приемането на държавния бюджгет и „ д а дадат отговор на наболелите финансови въпроси “, в това число и обвързваните с Плана за възобновяване и резистентност изостанали закони.

Виждате, че пред тях стои за решение едно извънредно комплицирано уравнение – всички в предизборната акция упорстваха да няма по никакъв метод пипане на налозите, нито да се връщат понижените ставки, да има увеличени разноски и в това време да запазим 3% недостиг. Ето това уравнение в този момент би трябвало да решат “, напомни президентът.

И добави: „ Надявам се партиите към този момент да са си взели поуките от предходните наддавания, изборите свършиха, би трябвало да се мисли прагматично и реалистично “.

Радев още веднъж даде обещание, че ще се придържа към откритите периоди за свикването на Народното събрание.

Но дано проработи Народно събрание и това ще бъде показателно и по какъв начин ще се развива рулетката с мандатите “.

Президентът подсети на партиите и че от тях зависи приемането ни в Шенген и Еврозоната. И ги прикани, „ поради сигурността “ да помислят за модернизирането на българската войска.

Вижте още във видеото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР