Отсъствието на Рафаел Надал от Откритото първенство на Франция заради

...
Отсъствието на Рафаел Надал от Откритото първенство на Франция заради
Коментари Харесай

Джокович или Алкарас? Макенроу каза кой е фаворит за Ролан Гарос

Отсъствието на Рафаел Надал от Откритото състезание на Франция поради травма е направило конкуренцията при мъжете извънредно непредсказуема, а Карлос Алкарас е лек любимец против Новак Джокович счита някогашният първенец от Големия шлем Джон Макенроу, оповестява организация " Ройтерс ".

Надал не е играл откогато получи травма на Откритото състезание на Австралия и може да предстоят още месеци преди да се завърне на корта, в подготовка за края на кариерата му през 2024 година, както той самичък съобщи.

" Честно казано превъзходството на Рафа беше такава, че единственото, за което говорихме беше той ", сподели Макенроу пред телевизия Eurosport.

" Новак има също толкоз трофеи от шампионатите от Големия шлем (22), само че не го слагаме в същата рубрика на " Ролан Гарос ". Рафа подвигна летвата толкоз високо, че е съвсем невероятно да си представим, че някой може да го приближи. Идеалният би бил да можем да забележим дали Рафа към момента може да играе на високо равнище и дали някой е задоволително добър, с цел да го победи, когато играе ужасно. Това желаеха да видят хората ", разяснява Джон Макенроу.

Той добави, че Новак Джокович има чудесна опция да завоюва календарен шлем тази година, само че 64-годишният някогашен тенисист също по този начин счита, че младите като лидера в схемата Карлос Алкарас и Холгер Руне могат да създадат крачка напред.

" Бих споделил, че Алкарас ще бъде лек любимец да завоюва шампионата. Той е толкоз невероятна глътка пресен въздух. Страхотна персона е и хората желаят той да побеждава ", съобщи още Макенроу.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР