Отсъдиха 8 години затвор за мъж, опитал да убие умишлено

...
Отсъдиха 8 години затвор за мъж, опитал да убие умишлено
Коментари Харесай

Отсъдиха 8 години затвор за мъж, опитал да убие жена с брадва в София

Отсъдиха 8 години затвор за мъж, опитал да убие съзнателно жена в столичния квартал " Надежда ", оповестяват от прокуратурата.

Случаят се развива на 9 август 2017 година, когато обвиненият Д.Д. блъснал с металната част на секира потърпевшата М.Х. в региона на главата. Вследствие на удара дамата била с открита черепно-мозъчна контузия, строшаване на костите на черепа, кръвоизлив и травма на мозъка. Поради оказаната своевременна здравна помощ М.Х. оживяла.

Престъплението са разследвали служител на реда от Столична дирекция на вътрешните работи, а обвинителният акт е импортиран от Софийска градска прокуратура (СГП) в съда на 18 септември 2018 година

С присъда от 22 юни 2021 година Д.Д. е приет за отговорен от Софийски градски съд и му е наложено наказване отнемане от независимост за период от 8 години при първичен непоколебим режим. Той е наказан да заплати на потърпевшата 70 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди.

По тъжба на отбраната първоинстационната присъда е променена от Софийски апелативен съд (САС), като е увеличено присъденото обезщетение на 100 000 лв.. Върховен касационен съд оставя в действие решението, което е дефинитивно.
 Пиян и дрогиран мъж умъртви майка си с секира
Пиян и дрогиран мъж умъртви майка си с секира

Повдигнато му е обвинение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР