Отровени храни, неконтролирани кораби от Русия: германският Ди Велт е

...
Отровени храни, неконтролирани кораби от Русия: германският Ди Велт е
Коментари Харесай

Германско издание: България в Шенген: това крие големи опасности


" Отровени храни, неконтролирани кораби от Русия ": немският " Ди Велт " е научил детайлности за нередностите по българската граница с Турция. И по тази причина предизвестява: " България в Шенген? Това крие огромни рискове ".

На границата с Турция

Германският вестник " Ди Велт " е получил достъп до информация за нередностите по българската граница с Турция, която е и външна граница на Европейски Съюз. Става дума за отровени храни, неконтролирани кораби от Русия и дупки в загражденията, четем при започване на обширната публикация.

Авторът Филип Фолкман-Шлук, външнополитически редактор във вестника, напомня, че неотдавна колкото е допустимо по-бързо. И разяснява: " Да, апелът от канцлерството е ориентиран към сближение на Европа във времена, когато Русия я заплашва. Но преценката на немския канцлер, че са изпълнени всички условия за цялостна независимост на напредването, поражда съществени въпроси ".
Редакцията предлага
" Тежки проблеми по тази толкоз важна граница "

Авторът напомня, че в България предстоят избори, в които според него залогът е и сигурността на значимата външна европейска граница. Той разяснява, че ще се взема решение въпросът дали антикорупционното придвижване още веднъж ще влезе в държавното управление или на власт ще се върне някогашният министър председател.

" По време на неговото ръководство породиха тежки проблеми по тази толкоз важна граница на Европа със страните от Близкия изток и Азия. Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", един от най-натоварените контролни пунктове за храни в света, който от много време е печално прочут и с трафика на опиати и хора, явно повече от десетилетие е бил в ръцете на мрежа от мафиоти и политици. А Европейски Съюз не е направил нищо изключително по въпроса ", четем в немския вестник.

Авторът споделя за напъните на кабинета " Петков " да реши казуса и за заканите против член на държавното управление. Според него правителството вероятно е било свалено в това число и поради това, че е протегнало ръка против одобрени мрежи и политици, които са се страхували от загубата на привлекателни бизнес планове. " В момента на власт е служебно държавно управление на президента Радев, който можем да считаме за съперник на промените, ориентирани към бистрота и господство на закона ", разяснява Фолкман-Шлук.

в този момент още веднъж го е интервюирал. В това изявление някогашният министър председател е съобщил нови детайлности за ситуацията по границата, което можело да се трансформира в риск за цяла Европа, в случай че на власт в София още веднъж пристигна корумпирано държавно управление.

По-нататък в публикацията четем: " Още при започване на нашия мандат забелязахме, че корупцията води до проблеми и по границата ", споделя. Така да вземем за пример в продължение на години кораби са дебаркирали без надзор на черноморското пристанище " Росенец " - т.е., в Европейски Съюз. Там компанията " Лукойл " поддържа петролна рафинерия - и само там може да се разтоварва недопечен нефт. Срещу дребна арендаторска такса, " под 1 милион евро годишно ", държавата е предоставила ръководството напълно на компанията, която се управлява от Москва ".

" Бях шокиран "

Авторът се стопира и на миграционния натиск откъм Турция, на незаконната миграция, на гибелта на двамата служители на реда и цитира някогашния министър председател Кирил Петков с рецензия против качеството на граничното оборудване, платено с доста данъчни пари от предшественика му Бойко Борисов. След като обобщава в резюме, публикацията продължава по този начин: " Петков споделя: " Шокиран бях, когато за пръв път като министър председател посетих границата. (…) Отровени плодове и зеленчуци са достигали до цяла Европа, вероятно и до чиниите на нашите лични деца ". "

Кирил Петков

В изявлението за немския вестник някогашният министър председател на България изрича вярата, че Германия ще помогне в битката против корупцията по границата. Петков споделя още, че по време на неговото 7-месечно ръководство са били запушени дупките по границата. И твърди, че ако Политическа партия още веднъж пристигна на власт, всеки камион и всеки транспортен съд, влизащи в Европейски Съюз, ще бъдат съответно проверявани.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР