Отрицателни ще бъдат днешните температури и довечера на места ще

...
Отрицателни ще бъдат днешните температури и довечера на места ще
Коментари Харесай

Арктическият студ е тук! До часове става -17 градуса

Отрицателни ще бъдат днешните температури и тази вечер тук-там ще стигнат до минус 15 - минус 17 градуса, написа в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките. Утре ще има раздрана облачност, тук-там до слънчево време, само че дневните температури ще останат негативни. Жълт код за доста студено време е разгласен за през днешния ден. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.

От запад облачността бързо ще се усили и още преди обяд в западните региони ще завали сняг. Вятърът ще придобие южна съставния елемент, в Източна България и ще се усили. Дневните температури там бързо ще се покачат и към вечерта и през нощта против четвъртък преваляванията ще са от дъжд и сняг. В четвъртък вятърът още веднъж на всички места ще се ориентира от северозапад, по-късно денем и ще се усилва и ще става студено.

В западната част от страната ще е съвсем без превалявания. На изток ще превалява, като с понижението на температурите дъждът ще минава в сняг. До края на деня преваляванията на всички места ще спрат, ще стартира и скъсване и понижение на облачността. В петък и събота ще бъде прохладно, с променлива облачност, съвсем без превалявания.

Едва в неделя вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще стартира покачване на температурите. Облачността ще се усили, в северозападните региони тук-там ще превали слаб дъжд, в планините на Западна България - слаб сняг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР