Отрасловата асоциация SIA обхваща почти всички доставчици на полупроводникови продукти

...
Отрасловата асоциация SIA обхваща почти всички доставчици на полупроводникови продукти
Коментари Харесай

Американските чипмейкъри искат да останат на китайския пазар и изискват ясни бизнес правила от САЩ

Отрасловата асоциация SIA обгръща съвсем всички снабдители на полупроводникови артикули в Съединени американски щати, тъй че мнението на нейното управление може да се смята за единомислеща позиция на забележителна част от участниците на пазара. Американските компании желаят да запазят достъпа до китайския пазар, само че са подготвени да се съобразят с условията на управляващите на Съединени американски щати – като в същото време упорстват за техния по-разбираем и предсказуем темперамент.

Според водача на асоциацията Джон Нойфер (John Neuffer), „ Китай е най-големият пазар и ние не сме единствената промишленост, която е подготвена да направи това изказване. Според нас би трябвало да запазим наличието си на този пазар. ” Както отбелязва ръководителят на асоциацията SIA, управляващите са тези, които би трябвало да дефинират целите в региона на националната сигурност, а участниците на пазара не се намесват в този развой, само че се пробват да предадат на държавното управление какви последици могат да имат рестриктивните мерки върху комерсиалния пазар. Доставчиците желаят ясни, предвидими и транспарантни правила за работа с Китай.

Както прибавя Джими Гудрич (Jimmy Goodrich), вицепрезидент по световната политика в SIA, двете предходни администрации на президента на Съединени американски щати са построили своите претенции за национална сигурност и търговски ограничавания по метод, който от ден на ден и повече наподобява на влакче в увеселителен парк. За предприятията в полупроводниковата промишленост, които се пробват да сформират петгодишен проект, неналичието на схващане на идните събития през идващите шест месеца основава доста неустановеност и компликации, споделя той.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР